Hogy kezdjek neki spanyolul tanulni?
Mik lenne a legjobb módszer? Angolból elég jó vagyok, nem perfekt, de folyékonyan tudom használni, a megértésem 95% körül lehet, tehát kb mindent értek stb stb, és most a spanyolt akarom elkezdni.
Leszedtem csomó fajta nyelvkönyvet, meg nyelvleckét, nem tudom melyik lenne a legideálisabb. Annak szerintem nincs értelme, hogy a nyelvtani szabályokat magolgassam. Tévednék? Mi a legjobb módszer egy felnőttnek ha új nyelvet akar tanulni?
Vélemények?
Utolsó - köszi , reggel frissebben ránézek mindenképp.
Ám most úgy kezdtem neki a nyelvtanulásnak hogy nem foglalkozok a nyelvtani részével. Szívtam eleget az angollal, amikor be kellett általános iskolában magolni a szabályokat, aztán 10 év után ott tartottam hogy egy pohár vizet nem tudtam kérni. Ha nem kezdek el sorozatokat nézni még ma se tartanék sehol. Mostanra azonban simán megértem a rapszámokat is (nem mintha hallgatnám, csak poénból megnéztem és értettem az egészet)
Egyelőre marad ez a módszer hogy Pimsleur, Király könyve, spanyol filmek. Meglátom mire lesz elég. Szeretném ha meg tudnék csinálni egy középfokú próba nyelvvizsgát június végére. Fél év az szoros, de reális határidő azt hiszem.
Egyébként észrevettem magamon Pimsleurözés közben egy érdekes dolgot - amikor 5x elmondom egymás után a szót akkor fél perc múlva kimegy a fejemből és ha agyonlőnek se jut eszembe. De másnap, harmadnap ha rákérdez egy mondatnál akkor az esetek 80%-ában be szokott ugrani.
Csak az igeragozás az ami kikészít most, nagyon nehezen szokom meg, pedig olyasmi mint a magyarban, az angolhoz képest mégis bonyolultabbnak érzem
a pimsleurben végére értem az első szintnek, 30xfél óra kipipálva :D
Mindegyiket többször is meghallgattam, ragadgatnak a dolgok rám. Bár még inkább csak passziv a tudás, magamtól nem tudnék elmondani pár értelmes mondatot, de ha az oktató rákérdez valamire akkor általában beugrik. Úgy vettem észre, hogy 1-2-3 nap az "átfutási idő". Tehát az aznapi dolgok mintha egyből ki is mennének a fejemből, de másnap, harmadnap beugranak.
A Király Rudolfos könyvet kicsit hanyagoltam mostanában, marad a Pimsleur, meg El Barcot nézegetek, most úgy hogy a spanyol és a magyar felirat is a képen van. Bár elég lenne talán a spanyol is, mert ezeket a részeket láttam anno magyar felirattal, tehát nagyjából tudom miről van szó bennük
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!