Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Spanyolul könnyen meg lehet...

Spanyolul könnyen meg lehet tanulni?

Figyelt kérdés
2 évem van hátra a középsuliból és kellenének a plusz pontok nagyon. Jó nyelvérzékem van, de a fakultációk miatt max heti kétszer tudnék elmenni magántanárhoz. Pár szót tudok spanyolul, de persze az elejéről kellene kezdeni mindent. Így mennyi idő alatt jutnék el a középfokig?
2012. aug. 8. 21:55
 1/9 anonim ***** válasza:
16%
Most jöttem Spanyol-ból és ott már egész kicsi gyerekek is úgy beszélnek, úgyhogy nem lehet nehéz.
2012. aug. 8. 22:01
 2/9 anonim ***** válasza:
13%
Attól is függ, hogy milyen nyelveket tanultál eddig. Ha franciát vagy olaszt, akkor már könnyebben fog menni, mert a 3 nyelv nagyon hasonló szavakban és nyelvtanban is. De a középfok nem fog sikerülni két év alatt, pláne a heti 2 órával. Én 4 éve tanulom a franciát heti 5 órában, de még így sem mernék egy középszintű érettségit vagy nyelvvizsgát bevállalni, pedig nagyon jó a nyelvérzékem, könnyen megtanulom.
2012. aug. 8. 22:03
 3/9 anonim ***** válasza:
59%

Előző:

A spanyol a világ egyik legkönnyebb nyelve, a francia meg sokkal nehezebb nála!

Ne hasonlítsd össze mert nem egy mércével mérik a kettőt!:)

2012. aug. 8. 22:10
 4/9 anonim ***** válasza:
29%

Pedig így van ahogy a 2. írta. A spanyol, francia, olasz rokonnyelvek, aki a másik kettő valamelyikét tanulta könnyebb lehet, mert jobban rááll a nyelve. De ha mondjuk angolt tanult előtte, akkor sokkal nehezebb. Én így vagyok a franciával, előtte angolt tanultam sok évig, most nagyon nehezen megy, mert teljesen más a mondatalkotás, és az egész nyelvtan. Viszont a hollandot könnyedén megtanultam, mert az inkább az angolhoz (és a némethez) áll közelebb.

Ha tudsz angolul vagy németül, akkor ajánlanám neked a hollandot. Nem olyan nehéz.

2012. aug. 8. 22:15
 5/9 anonim ***** válasza:
29%

3.

Nem tudom, hogy te hogy látod, de én tanulok franciát egy ideje, és nemrég elkezdtem a spanyolt és olaszt is, és nekem nagyon egyformának tűnik a mind a 3. Hogy a világ egyik legkönnyebb nyelve, az meg nem mérvadó, kinek mi a könnyebb. Eddig mindenkitől azt hallottam, hogy az olasz milyen hiperszuper könnyen tanulható, aztán elkezdtem tanulni, és nekem másképp jött át, annak ellenére is, hogy könnyen tanulom a nyelveket. Másrészt ugyanabból a nyelvből alakult ki, nincs nagy különbség köztük. Én nem adok arra a listára, ahol írják, hogy ez meg ez a legnehezebb, amíg nem állok neki tanulni. Sokan könnyen mondják, hogy melyik milyen nehéz, mert egy valaki által leírt listát megnéznek, de közben fogalmuk sincs a nyelv bármely részéről. Hogy neked mekkora konyításod van hozzájuk, azt nem tudom.

2012. aug. 8. 22:59
 6/9 anonim ***** válasza:
73%

5. válaszadó!

Te egyedül tanulod az általad említett nyelveket?

Milyen szinten voltál a már korábban elkezdett nyelvből, amikor belekezdtél egy újabba:

-milyen szinten voltál franciából (mennyi idővel utána), amikor elkezdted a spanyolt

-milyen szinten voltál spanyolból (mennyi idővel utána), amikor elkezdted az olaszt?

Írhatsz privátban is, ahogy Neked megfelel. :)

A választ előre is köszönöm szépen!

2012. aug. 8. 23:24
 7/9 anonim ***** válasza:
61%

6.

4 éve tanulom a franciát gimiben heti 5 órában, valahol középszinten lehetek belőle, a spanyolt és az olaszt meg most 3 hónapja kezdtem, online tanfolyamok és ismerőseim segítségével, akik tanulják/tanulták ezeket a nyelveket. Emellett 10 éve tanulok angolul suliban, de az nincs segítséggel egyik nyelvhez sem.

2012. aug. 8. 23:33
 8/9 A kérdező kommentje:
Én is tanulok franciát, de az nagyon nehezen megy, nem hiszem hogy középfokút tudnék csinálni belőle. Pontosabban nem megy nehezen, nehéz a nyelv és 4 év alatt heti 4 órában nem tudom normálisan megtanulni. Ezért is tanulnám a spanyolt, mert könnyebb és szívesebben tanulnám, mint a franciát, amit utálok.
2012. aug. 9. 22:25
 9/9 jorge pedro kiss ***** válasza:
100%
soha senki ne tanuljon ojan nyelvet amit utal mert az nem jo amit tanul szeresse én spanyolul beszélek és magamtol tanultam meg mert ezt a nyelvet képes mindenki megtanulni odafigyeléssel akarattal minden lehetséges aki tanul spanyolul elöször tanulja meg a betük irasat és kiejtését 2 szavakat olvason és mondatokat ezt gyakorolja és mikor mar az olvasas jol megy minden mondatot elemezve a szavakat megtanulva értse meg a mondatot 3 alkos uj mondatot cseréld fel a szavakat pl egy mondat los estudiantes estan en la escuela y estudian el castellano los alumnos estan en la clase y estan sentados en el banco a diákok vannak ban az iskola és tanulnak tanuljak a spanyolt kasztellano a tanulok vannak ban az osztaly y vannak ülve ban a pad direkt forditas szerint itam olvasni irni filmet nézni ezek nagyon jok van egy jo chatelő oldal ahol lehet masokkal irni több nyelven is www.babbel.com ezt tudom ajalani
2013. jan. 13. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!