Spanyolul könnyen meg lehet tanulni?
Előző:
A spanyol a világ egyik legkönnyebb nyelve, a francia meg sokkal nehezebb nála!
Ne hasonlítsd össze mert nem egy mércével mérik a kettőt!:)
Pedig így van ahogy a 2. írta. A spanyol, francia, olasz rokonnyelvek, aki a másik kettő valamelyikét tanulta könnyebb lehet, mert jobban rááll a nyelve. De ha mondjuk angolt tanult előtte, akkor sokkal nehezebb. Én így vagyok a franciával, előtte angolt tanultam sok évig, most nagyon nehezen megy, mert teljesen más a mondatalkotás, és az egész nyelvtan. Viszont a hollandot könnyedén megtanultam, mert az inkább az angolhoz (és a némethez) áll közelebb.
Ha tudsz angolul vagy németül, akkor ajánlanám neked a hollandot. Nem olyan nehéz.
3.
Nem tudom, hogy te hogy látod, de én tanulok franciát egy ideje, és nemrég elkezdtem a spanyolt és olaszt is, és nekem nagyon egyformának tűnik a mind a 3. Hogy a világ egyik legkönnyebb nyelve, az meg nem mérvadó, kinek mi a könnyebb. Eddig mindenkitől azt hallottam, hogy az olasz milyen hiperszuper könnyen tanulható, aztán elkezdtem tanulni, és nekem másképp jött át, annak ellenére is, hogy könnyen tanulom a nyelveket. Másrészt ugyanabból a nyelvből alakult ki, nincs nagy különbség köztük. Én nem adok arra a listára, ahol írják, hogy ez meg ez a legnehezebb, amíg nem állok neki tanulni. Sokan könnyen mondják, hogy melyik milyen nehéz, mert egy valaki által leírt listát megnéznek, de közben fogalmuk sincs a nyelv bármely részéről. Hogy neked mekkora konyításod van hozzájuk, azt nem tudom.
5. válaszadó!
Te egyedül tanulod az általad említett nyelveket?
Milyen szinten voltál a már korábban elkezdett nyelvből, amikor belekezdtél egy újabba:
-milyen szinten voltál franciából (mennyi idővel utána), amikor elkezdted a spanyolt
-milyen szinten voltál spanyolból (mennyi idővel utána), amikor elkezdted az olaszt?
Írhatsz privátban is, ahogy Neked megfelel. :)
A választ előre is köszönöm szépen!
6.
4 éve tanulom a franciát gimiben heti 5 órában, valahol középszinten lehetek belőle, a spanyolt és az olaszt meg most 3 hónapja kezdtem, online tanfolyamok és ismerőseim segítségével, akik tanulják/tanulták ezeket a nyelveket. Emellett 10 éve tanulok angolul suliban, de az nincs segítséggel egyik nyelvhez sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!