Felsőfokú angol nyelvvizsgára felkészítő nyelvtannal foglalkozó, (minden) igeidőt, szabályt áttekintő könyvnek mit ajánlanátok?
Ti miből készültetek?(szóbelit is beleértve.)Hány évesen tettétek le a vizsgát?:)
Előre is köszi a válaszokat!:-)
Én most készülök.
Már középfokúra is tudni kellett minden igeidőt.
Felsőfokú inkább a szókincsre megy rá.
Én nagyon jónak tartom, mert be lehet gyakorolni az igeidőket meg minden nyelvi fordulatot, van sok mondat, amit le kell fordítanod, és benne van a megoldás is:
Dévainé Angeli Mariann: Angol nyelvtani gyakorlatok.
Szóbelire az 1000 kérdés - 1000 válaszból készülök. Bár az nem teljesen fed le mindent.
Ezenkívül Simigné fenyő Sarolta - Váraljainé Csorba Éva: Feladatgyűjtemény az angol közép- és felsőfokú Telc államilag elismert nemzetközi nyelvvizsgákra készülőknek.
Nem telcre megyek, de vannak benne jó tematikus cikkek, aminek érdemes a szavait megtanulni.
Ezenkívül Times Online-t szoktam olvasgatni, és abból is megtanulom egy-egy cikkből az ismeretlen szavakat.
Én két könyvet ajánlanék.
A nyelvtanhoz Németh Anikó: Angol nyelvtan felsőfok(én ezt Tescoban vettem pár száz Ft-ért, de az Auchanban is kapható, meg gondolom könyvesboltokban is).
A szóbelihez pedig:
Kész Zoltán-Némethné Hock Ildikó: 1000 questions 1000 answers
Ez egy jó kis könyv témákra lebontva, mintaválaszokkal, szókinccsel, vázlatokkal, kérdésekkel, szerintem érdemes beszerezni. Nem drága én 1500 Ft-ért vettem.
a felsőfokúra készítőt, értelemszerűen.:)
22L
Szia!
Szerintem értelmetlen pénzkidobás ilyeneket venni...
Beszélgess sokat angolul ha tudsz,akkor anyanyelvűekkel, használd a tudásod, nézd a cnn-t, ha unatkozol és ilyesmi, de ne vidd túlzásba a tanulást, ne ülj száraz nyelvtankönyvek fölött, attól csak megutálnád az egészet. Én 17 évesen tettem le a felsőfokot ennyi készülés mellett és soha nem életem kint és a szüleim se külföldiek és még magántanárom se volt. :)
Jóval felsőfok után belenéztem egy ismerősöm felkészítő könyvébe és döbbenten láttam mennyi fölösleges hülyeség van benne, ami se a vizsgán, se a hétköznapi életben nem kell. :)
Ez az én tapasztalatom. :)
Sok sikert a felsőfokra! ;)
18/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!