Milyen sorozatot/filmet nézzek british english elsajátításához?
Érdeklődnék, hogy mely sorozatokat/filmeket ajánlanátok a british(!!) english elsajátításához?
Londonban élek és a helyi szófordulatokat, kifejezési formákat szeretném begyakorolni.
A Misfits-et ajánlották már pl.
THX
Jaja az ottani szomszédokat/barátokköztet/jóbanroszbant azaz az Eastenderst. BBC One, ottani idő szerint este 8:30 és 9:30-tól Vagy kicsit később a BBC three-n
ÉÉÉÉÉS Most lesz 11:50-től (ez már magyar idő szerint) a Queen Bp-i koncertje a BBC four-on :)
Válogass ezek közül:
Hozzáveheted a Csengetett Mylordot, vagy Game Of Thronest.
(Én pont ezért választottam modellnek az amerikai angolt, mert 99%-a filmeknek, sorozatoknak, tvműsoroknak, zenéknek, plusz a netes anyagok elsöprő többsége ilyen. Plusz több beszélője van, nem csak US-ben, hanem Kanadában is.)
Mit, mit lehet? Csupa RP-t használó sorozatot linkeltem fentebb, vagy azért mert vagy a sorozat angol, vagy azért mert a színészek és a kiejtés angolok (pl. Game of Thrones).
(5-ös válaszoló vagyok)
Köszönöm a válaszokat! Valóban a régi klasszikusok eszembe se jutottak!
MP, Mylord, Fekete Vipera, ezek kellenek nekem!
;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!