Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Milyen tapasztalatotok van...

Milyen tapasztalatotok van idegen nyelvű regény olvasásával kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Olaszul olvasok egy kalandregényt, de kiábrándítóan sok szót kell szótárazni: 18-20 szót oldalanként...

fog ez javulni?

2013. jan. 1. 21:39
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Én németül olvasom a könyveket, soha nem szótárazok, úgy nem lehetne élvezni az olvasást. Természetesen nem ismerem az összes szónak a jelentését, de azokra koncentrálok, anélkül is összeáll a kép. Igaz én csak akkor álltam neki az idegennyelvű könyvolvasásnak, amikor már a C2es nyelvvizsgára készültem.

Szerintem ne akarj minden szót kiszótárazni! Próbáld ki, hogy csak akkor, amikor már tényleg egyáltalán nem érted, miről is olvasol.

2013. jan. 1. 21:59
 2/5 anonim ***** válasza:
*nem azokra koncentrálok
2013. jan. 1. 21:59
 3/5 A kérdező kommentje:
Én még középfokúra készülök. Az ORIGO szóbelije megvan, de az írásbelire még gyúrni kell! :)
2013. jan. 1. 22:12
 4/5 anonim ***** válasza:

Először is ki kell választani próbával a megfelelő könyvet. Ezt úgy lehet tenni, hogy nem az elejétől kezded olcasni, hanem a közepén kinyítod és ott olvasol el egy oldalt. Na most azért van szűkség erre a próbára, mert szinte az összes író hajlamos rá, hogy választékos akar lenni, s így ritka szavakat csempész be a szövegbe. Hogy hány oldalon keresztűl csinálja ezt, az esetenként változó 1 és 150 oldalközt. Ez utóbbira példa A rózsa neve Umberto Eco-tól. De mondjuk az Ulysses az végig ilyen.

Biztos, hogy sikerül majd találni olyan írót, és különben mindenképpen mindenképpen mai írót ajánlok, akit nem olyan nehéz olvasni.

2013. jan. 1. 22:47
 5/5 anonim ***** válasza:
Már nem azért, de az Ulysses magyar fordításban is kegyetlen.
2013. jan. 2. 13:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!