Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Lehet esélyem letenni a...

Lehet esélyem letenni a nyelvvizsgát?

Figyelt kérdés
9. osztályos vagyok, és jó vagyok angolból, szeretem is a nyelvet. Szeretném letenni a középfokú nyelvvizsgát. Van rá esélyem?

2012. dec. 30. 18:08
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
nem a kortól függ, hogy letudod e tenni, vagy sem... kérd ki az angoltanárod véleményét
2012. dec. 30. 18:11
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Tölts le egy próbafeladatsort, és megtudod.
2012. dec. 30. 18:21
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Próbafeladatokat kell csinálni időre, tanárral (pl. a levelet, fogalmazást, fordítást) vagy megoldókulccsal (tesztek) ki kell javíttatni. Abból kiderül. Ha nem sikerül, akkor sem szabad elkeseredni, gyakorolni kell, és újabb próbafeladatsorokat csinálni.

Fontos, hogy a feladattípusokat is gyakorold. Nyelvvizsgán nem csak a tudás, de a nyelvvizsgarutin is számít (időbeosztás, nehéz helyzetből történő önkivágási technikák, beszélgetésirányító és tölteléksablonok, egyéb előre betanult szövegek, főleg képleírásnál, ha olyan nyelvvizsgát választasz).

Nyelvvizsgatípustól is függ, vannak könnyebb (pl. TELC) és nehezebb nyelvvizsgák is (pl. Origó).

2012. dec. 30. 18:39
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha elmész egy nyelviskolába ott adnak szintfelmérő tesztet.
2012. dec. 30. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!