Semmi esélyem letenni a nyelvvizsgát?
Figyelt kérdés
3szor voltam, szóbelim elsőre sikerült 85%-osra, írásbelim harmadszorra sem. Úgy érzem, nem tudok felkészülni jobban, h meglegyen. Vmi tanács?2010. szept. 28. 11:08
1/5 anonim válasza:
Szia! Ha a szóbelid elsőre sikerült, akkor miért ne lenne esélyed az írásbelire! Csak valószínűleg nem a megfelelő típusú nyelvvizsgára mentél el, vagy a tanár, vagy a nyelvsuli ahová jársz, nem készített fel eléggé. Ha egyedül tanultál, abban is lehet "hiba", ami miatt nem sikerült. Írásbelire minden alkalommal ugyanarra mentél el? Milyent típusú van meg szóbeliből? Mert van lehetőséged kombinálni, nem muszáj ugyanabból a típusból letenni a szóbelit és az írásbelit! Ennek érdemes lenne utánajárni és váltani!
2/5 A kérdező kommentje:
Először TELC_en voltam, mivel 2 hónapot ilyen tanfolyamra jártam. Másodszor is ezzel próbálkoztam, harmadszor pedig ECL.
2010. szept. 28. 11:23
3/5 anonim válasza:
Ugyan így jártam én is.Nekem 2 szer nem sikerült a német közép szakmai írásbeli. Elmentem a nyelvvizsga előtt 1 hónappal tanárhoz, tudtam az első 2 után hogy mit várnak és sikerült.Nem tudtam időben záróvizsgázni, mert csak utána volt új időpont. Voltunk a csoportból kb 5 így, egynek lett meg elsőre, a többi 10 nem is ment el.Szóval kitartás. Ráadásul a 3.-nál nem is vittem túlzásba a tanulást mert haragban voltunk a párommal, így csak annyi volt hogy tanár heti 2x 1,5 óra.Többi bánat, és szomorkodás volt
4/5 anonim válasza:
Szánd rá az idődet és próbálj megoldani egy másik nyelvvizsga mintát.
Ha a levélnél megy el, talán próbálj meg olyat választani, ahol lehet szótárt is használni. Így színesítheted a levelet és nem pánikolsz be, ha vmi nem ugrik be. :)
A szövegértést csakis olvasással és esetenként szótárazással tudod gyakorolni, szánj napi fél órát angol cikkek olvasására vagy állj neki egy könyvnek.
Ha a magnó és a kommunikáció nem okozott gondot, biztos ez is meglesz!!!
5/5 anonim válasza:
Melyik feladatrészen hasaltál el? És hány százalékkal?Nyilván azt kell gyakorolni. Menj el vizsgában járatos magántanárhoz, aki objektíven látja, mit kell fejleszteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!