Mit lehet kezdeni az eszperantóval?
Használni gyakorlatilag sehol nem tudod...
Annyi hasznát veheted, ha megtanulod, hogy utána sokkal könnyebb más nyelveket megtanulnod illetve hallásból egy csomó nyelvet meg fogsz érteni (pl.: olasz, spanyol, német, angol).
Ez inkább költői kérdés. :-) Mivel a világon mindenhol vannak követői, nem kizárt, hogy külföldön összefutsz olyan emberrel, aki megérti. Úgy hallottam, ázsiában nagy divat eszpoerantóul tanulni, meg most amerikában is egyre felkapottabb lett.
Minek megtanulni? Amiért mondjuk évente ezrek megtanulnak spanyolul - holott soha nem fognak eljutni Spanyolországba, nem fognak spanyolokkal beszélni - csak mert a kedvenc focistájuk spanyol.
Már megbocsáss de ez azért nem teljesen igaz...
Szerintem a spanyolt meg az eszperantót nem lehet egy napon említeni. Már csak azért sem, mert eszperantóul 1000en beszélnek anyanyelvi szinten, összesen meg 2 millióan, spanyolul pedig 400 millióan kb. Egyébként én is tanulok spanyolt és nem azért mert a kedvenc focistám spanyol, hanem, mert rengetegen beszélik és szép nyelv..
Haszna: lesz nyelvvizsgád és utána azt hiszed, hogy ha külföldön elmész valahova, meg tudod magad értetni :D
a jelnyelvvel sokkal többre mész :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!