Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mit lehet kezdeni az eszperant...

Mit lehet kezdeni az eszperantóval?

Figyelt kérdés
Ugye az eszperantó egy nemzetközi, mesterséges nyelv. Hol vehetem hasznát ha megtanulom? Úgy értem beszélik valahol? Csak, mert pl. az EU-nak sem hivatalos nyelve. Meg egyik országnak sem. Akkor minek megtanulni?
2009. aug. 25. 17:39
 1/10 anonim ***** válasza:
67%
gyakorlatban sehol,hiába élő,elismert nyelv.
2009. aug. 25. 17:44
 2/10 anonim ***** válasza:
91%

Használni gyakorlatilag sehol nem tudod...

Annyi hasznát veheted, ha megtanulod, hogy utána sokkal könnyebb más nyelveket megtanulnod illetve hallásból egy csomó nyelvet meg fogsz érteni (pl.: olasz, spanyol, német, angol).

2009. aug. 25. 17:51
 3/10 A kérdező kommentje:
Na jó, de már tanulok angolt, franciát meg spanyolt szóval ha negyedik nyelvet is kellene választanom (amire szerintem nem kerül sor) az olyan lenne amit sokan beszélnek pl. német.
2009. aug. 25. 17:53
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
akkor ne tanulj eszperantóul,max.hobbyból...mert tetszik.
2009. aug. 25. 18:03
 5/10 A kérdező kommentje:
Nem akarok, csak az érdekel hogy egyáltalán lenne-e értelme. Amúgy gondoltam, hogy nem. :D Egyébként maga az elv nagyon szép, hogy egy semleges nyelven kommunikálunk külföldiekkel...
2009. aug. 25. 18:06
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez inkább költői kérdés. :-) Mivel a világon mindenhol vannak követői, nem kizárt, hogy külföldön összefutsz olyan emberrel, aki megérti. Úgy hallottam, ázsiában nagy divat eszpoerantóul tanulni, meg most amerikában is egyre felkapottabb lett.

Minek megtanulni? Amiért mondjuk évente ezrek megtanulnak spanyolul - holott soha nem fognak eljutni Spanyolországba, nem fognak spanyolokkal beszélni - csak mert a kedvenc focistájuk spanyol.

2009. szept. 18. 00:35
 7/10 A kérdező kommentje:

Már megbocsáss de ez azért nem teljesen igaz...

Szerintem a spanyolt meg az eszperantót nem lehet egy napon említeni. Már csak azért sem, mert eszperantóul 1000en beszélnek anyanyelvi szinten, összesen meg 2 millióan, spanyolul pedig 400 millióan kb. Egyébként én is tanulok spanyolt és nem azért mert a kedvenc focistám spanyol, hanem, mert rengetegen beszélik és szép nyelv..

2009. szept. 19. 15:31
 8/10 anonim válasza:
74%
1000-en beszélnek eszperantóul anyanyelvi szinten?Aki a szüleitől eszperantóul tanult meg?Na ne már....
2010. jan. 25. 13:23
 9/10 A kérdező kommentje:
dede, vannak akik eszperantóul tanítják meg először a gyereket, hogy utána könnyebben tudjon más nyelvet/nyelveket tanulni
2010. jan. 26. 17:03
 10/10 anonim ***** válasza:

Haszna: lesz nyelvvizsgád és utána azt hiszed, hogy ha külföldön elmész valahova, meg tudod magad értetni :D

a jelnyelvvel sokkal többre mész :)

2011. júl. 12. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!