Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogy érdemes neki kezdeni az...

Hogy érdemes neki kezdeni az angol tanulásnak?

Figyelt kérdés
Szeretnék megtanulni angolul és van jó pár oktató programom meg nyelvleckém de nem tudom hol kezdjek neki.Mi az első amit meg kell tanulni? Nem a nyelvtani rész érdekel hanem beszélgetni szeretnék és megérteni másokat.
2011. okt. 26. 20:19
1 2
 1/13 bánomisén ***** válasza:
Rossz hírem van, érdekel, vagy sem, beszélgetni és megérteni másokat nem tudsz nyelvtan nélkül. Kezd az oktatóprogram legelején és haladj leckéről leckére.
2011. okt. 26. 20:45
 2/13 A kérdező kommentje:
Én is így akartam de a legtöbb oktatóprogiban csak szavak vannak de kiejtés nincs. Illetve hangosan nincs. ÉS így nem tudom,hogy jól tanulnám-e meg amit megtanulok.
2011. okt. 26. 21:31
 3/13 bánomisén ***** válasza:

A kiejtéshez használd a Google Translator-t, az most már "beszél" is. Mint fordítóprogram elég vacak, viszont hozzávetőlegesen meg tudod vele tanulni a szavak kiejtését, csak be kell őket pötyögni és ráklikkelni a kis hangszóróra.

Itt van, ni: [link]

2011. okt. 26. 21:47
 4/13 A kérdező kommentje:
Köszi :)
2011. okt. 26. 21:49
 5/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Én nagyon ajánlom a Rosetta Stone oktatóprogramot! Abban gyakoroltatja mind a 4 készséget. Nyelvtant is tanít, DE nem magoltat szabályokat. Éppen ezért is értik félre sokan, és tartják csak szótanító programnak.

Ha érdekel, akkor írj, és mondok többet róla. Én most a franciát tanulom azzal.

Milyen oktatóprogramod van? Mi a neve?

egy angoltanár

2011. okt. 27. 11:02
 6/13 A kérdező kommentje:
Szia! Igen érdekel,szóval írhatsz többet róla :).Van olyan oktatóprogim amit elvileg telepítenem kell. Egy ismerősömnél láttam és kiírta nekem de már fogalmam sincs mi a neve. Jelenleg az Oxford Angol Nyelvtani magyarázatokat és egy teljes angol oktató tananyagot nézegetek. Az elsővel rögtön az a gondom volt,hogy a magyarázatok magyarul vannak de a szavak angolul és nem mindig van ott a jelentése. Mivel egy szót sem tudok szinte ez már alapba nehéz nekem. Második is hasonló. Mindkettőhöz kéne egy alap ami még nincs.Elo angol tanfolyam is megvan de az régi és kazettás. Magnóm meg már nincs és így azzal sem tudom a kiejtést gyakorolni. Szóval nem jutok egyről a kettőre sajnos.
2011. okt. 27. 13:04
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Most hirtelen francia tanításra találtam példát a programról...

http://www.youtube.com/watch?v=eqRELl7t7_E

A lényege az, hogy mind a 4 készséget tanítja, gyakoroltatja, teljesen az alapoknál kezdve, és egynyelvű.... vagyis nincs leírva a magyar jelentése, hanem "anyanyelvi környezetben" tanít. Így nyelvtani szabályokat sem magoltat, hanem használat közben jössz rá magadtól, hogy mi a szerkezet.

A keretprogram megvan, illetve az angol csomag is.

angoltanár

2011. okt. 27. 15:22
 8/13 A kérdező kommentje:
Köszi,megnéztem a linket és tényleg jó. Rákerestem angolra is,de csak amerikai angolról találtam egy bemutató videót. Holnap majd utána keresek jobban :) Mi a különbség az amerikai és az angol angol között? Lehet buta kérdés de tényleg nem tudom.
2011. okt. 27. 22:32
 9/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Legfőképpen a kiejtés az, ami eltér. Továbbá persze vannak szavak/kifejezések, ill. nyelvtani egységek,amik másképp vannak az Am. és a Br. angolban. A legutóbbi kevesebb. De szerintem aki még kezdő, az tanuljon standard angolt...és ha már nem a nyelv ismerete lesz a cél, akkor "finomíthat" azon, hogy melyik angolt választja.

angoltanár

2011. okt. 28. 07:08
 10/13 A kérdező kommentje:
Most jutott eszembe,hogy gyerekkoromba volt egy műsor a tv-be mindig,follow me! Rákerestem youtubon és minden lecke fent van. Szeretném a véleményedet kérni,hogy ez mennyire jó? Belepillantanál a kedvemért? Köszi
2011. okt. 31. 11:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!