Tanul (tanult) itt már valaki portugálul? Mennyire volt nehéz? Lehet vele boldogulni?
Szia!
En tanultam portugalul egy evet Portugaliaban. Nem volt tul nehez, bar bizonyos igeidoket rendkivul nehez megerteni es hasznalni. Tehat szerintem gyorsan meglehet kozepesen tanulni, de jol megtanulni nehez. Az hozza tartozik a valosaghoz, hogy mielott kimentem mar harom idegen nyelvet felso fokon beszeltem, tehat ez is nagyban hozzasegitett a tanulashoz.
Azt hogy lehet-e vele boldogulni az attol fugg, hogy mire hasznalod. Mivel en dolgoztam Mozambikban es kutattam Braziliaban, nekem rendkivul hasznos volt. A spanyol anyanyelvuekkel is konnyen megy a kommunkacio tehat gyakorlatilag egesz del amerikaban (Suriname es Francia Guyana kivetelevel) hasznalhato valamilyen szinten. De azt, hogy Magyarorszagon hasznos lenne ugy altalaban azt erosen ketlem. Europaban se tud nagyon senki, tehat egy franciaval, spanyolal, vagy nemettel (az angolrol nem is beszelve) tobbre mesz a tapasztalatom szerint.
Ettol fuggetlenul ajanlom mivel rendkivul szep nyelv. Kulonosen a São Paulo-i (paulista) akcentus!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!