Hogy tanuljak meg beszélni angolul?
Figyelt kérdés
Ha beszélnek hozzám angolul akkor mindig megpróbálom lefordítani magyarra először,viszont miközben mondja angolul elakadok.Nem tudok angolul beszélni 17 éves létemre pedig már vagy 7 éve tanulom.
Írásban jól megy,leírni le tudom s a nyelvtannal sincs gondom.
Csak beszélni nem tudok..Az segítene,hogyha angol történeteket olvasnék?
2009. aug. 22. 19:21
1/4 anonim válasza:
olvass angol könyveket, feliratos/eredeti nyelvű filmeket, meg hallgass úgy zenét, hogy közben olvasod a dalszöveget
nekem sokat segített 4 éve tanulom tanárom szerinte már meg tudnám csinálni a középfokút
2/4 anonim válasza:
Szerintem ott(is) van a baj, hogy fordítod magyarra, miközben hallgatod. Amit az előző válaszoló írt, azzal egyetértek. Ha azt csinálod, amit írt, rááll az agyad a nyelvre verbális szempontból is, és nem kell fordítani magadnak, hanem egyből fölfogod.
3/4 anonim válasza:
Csatlakozom az előttem szólókhoz!! Én is azt tom tanácsolni, amit ők: olvasás, feliratos filmek, klipek nézése, dalszövegek tanulása-ezekkel a kiejtést is gyakorlod!!!
4/4 anonim válasza:
Természetes, hogy nem tudsz beszélni, hiszen az iskolában 15 fős csoportban 45 perc alatt még akkor is csak 3 perc beszédidő jutna rád, ha semmi mást nem csinálnátok, ami ugye messze nincs így. Idegen nyelven is azok tudnak gördülékenyebben beszélni, akik az anyanyelvükön is beszédesek, meg akiket nem érdekelnek a nyelvtani hibák. Tehát a beszédkészség megszerzése hosszú idő, segítenek a fenti módszerek, a passzív tudás egyszercsak átcsap aktívba, de a legjobb lenne beíratkozni egy társalgási csoportba vagy egy magántanárhoz akár csak heti egy órára is, csak társalogni. A barátaiddal is próbálhatsz angolul beszélgetni, minden mondat számít a rutinhoz, hogy hallod a saját hangodat angolul. Meg magadban is beszélhetsz, ha egy szó nagyon hiányzik, azt meg kinézed a szótárból, azt legalább biztos megtanulod. Angoltanár
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!