Francia vagy olasz?

Figyelt kérdés
Csak két évig kell tanulnom valamelyiket, de két évig muszáj.. Utána ha nem érdekel, akkor ennyi volt.. Most nem tudom hogy nekem mi lenne a jobb.. Szenvedni a franciával, mert azt mondják, hogy nehéz, de jobban megérné szerintem, azzal többre vinném, ha utána folytatnám, vagy válasszam a könnyebbet, az olaszt?
2012. dec. 15. 18:09
 1/6 April007 válasza:
Szerintem francia. Én azt tanulok lassan másfél éve. Szerintem nagyon jó bár angol mellett nehéz. :)
2012. dec. 15. 18:10
 2/6 A kérdező kommentje:
angolt és németet is tanulok és most kéne egy harmadik is..
2012. dec. 15. 18:13
 3/6 anonim ***** válasza:

én olaszos vagyok. az 1. nyelvem angol, és egy csomó olasz szó szintem megegyezik az angollal egy kis eltéréssel, szóval elég könnyű.

a franciával tényleg többre mennél, mert több helyen beszélik. mondjuk én ennek ellenére sem tanulnék soha franciát, mert a nyelv egyszerűen nem tetszik.

2012. dec. 15. 18:42
 4/6 anonim ***** válasza:
Én 3. nyelvként választottam az olaszt (német és angol után). Nagyon szeretem. Nem volt számomra fontos, hogy mennyire hasznos a világban, úgy gondoltam 2 világnyelv után megengedhetek magamnak olyasmit is, ami elsősorban tetszik. Nem tartom nehéz nyelvnek, bár tanulni kell. Mindenesetre egy németnél azért könnyebb. Ha fontos, hogy mennyit kell majd tanulnod "szenvedned" vele, akkor az olaszt válaszd.
2012. dec. 15. 19:07
 5/6 A kérdező kommentje:
köszönöm:)
2012. dec. 15. 19:13
 6/6 s55 ***** válasza:
Olaszt, szebb és könnyebb :)
2013. okt. 13. 19:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!