Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Megérné letennem a középfokút?...

Megérné letennem a középfokút? Bővebben lent

Figyelt kérdés

Most leszek 11.-es jó vagyok angolból, nemrég nyílt egy nyelviskola, ahol mindenkire 1 tanár jut, tetszőleges időben mehetek be, és ott is vizsgázhatok, ismerős tanár előtt. Kb. mennyibe kerülne felkészítéssel együtt, ha elég jó vagyok, de a 11.-es 12.-es anyagot nem tudom.

Ha leteszem a középfokút, tényleg nem kell érettségiznem, és nem kell bejárnom órára?

És végül? Ha megvan a középfok, mikor tehetem le a felsőfokot?

2009. aug. 18. 20:37
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

ha van középfokúd, akkor is kell érettségizni!!!

órákra hogy be kell-e járni... nem tudom, nekem nem kellett, 11ben csak a dolgozatokra, 12ben meg egyáltalán nem, de ez suli és tanárfüggő (ja 10 végén csináltam meg a középfokút)

felsőt? hát... attól függ mennyire vagy jó, milyen gyorsan tanulsz és mennyi időd van rá, de kb fél év szerintem

az árakról nem tudok mit mondani, kérdezd meg, hogy mennyi az óradíj a nyelviskolában

összességében szerintem legyen meg a nyelvvizsgád, az mindig jó ha van, és minek várni vele, ha már most is megy?:)

2009. aug. 18. 20:58
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha leteszed a középfokút, attól még kell érettségizned, és be kell járnod órára. Felsőfokút bármikor leteheted, a felkészültségedtől függ. Az meg, hogy megéri-e tőled függ. Én inkább járnék még be órákra, és akkor ingyen lenne nyelvvizsgád. Nekem személy szerint nem volt pénzem magántanárra, nyelviskolára, inkább tanultam az órákra rendesen, inkább még többet, és így "ingyen" lett nyelvvizsgám. Neked kell tudnod, hogy megéri-e fizetned, vagy elég az, amit órán tanítanak.
2009. aug. 18. 20:59
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget, annyi, hogy a középfokúhoz tudni kell a 11,12-es anyagot is?
2009. aug. 18. 21:01
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem, 10.-es tudással is nyugodtan le tudod tenni.
2009. aug. 18. 21:05
 5/6 A kérdező kommentje:
Ok, köszönöm a segítséget!
2009. aug. 19. 12:04
 6/6 anonim ***** válasza:

A 10.es tudás nem biztos, hogy elég. Felkészüléstől, órai munkától, iskolai tanártól, stb. függ.

Én osztálytársam 9.ben tette le a középfokút, én pedig 10.ben, többiek nagyrésze pedig most nyáron vagy 11. elején.

De azt hozzá kell tennem, hogy angol emeltre járunk :D

Ha normálisan hozzátanulsz, akkor simán mehet most is. Nézd meg az angolnyelvtanitas.hu oldalt. Hasznos lesz. Itt vannak többféle nyelvvizsgák bemutatása és el tudod dönteni, hogy neked melyik a szimpatikus. Aztán próbavizsgűkat is csinálhatsz, és kezdheted a tanulást a vizsgára.

Hidd el, sokkal jobb most letudni a nyelvvizsgát. Később nem biztos,hogy lesz rá időd (előrehozott érettségi, jogsi, bármi jöhet) és az a 35 pluszpont nem mellékes ;)

kitartás és sok sikert.

2009. aug. 20. 09:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!