Megérné letennem a középfokút? Bővebben lent
Most leszek 11.-es jó vagyok angolból, nemrég nyílt egy nyelviskola, ahol mindenkire 1 tanár jut, tetszőleges időben mehetek be, és ott is vizsgázhatok, ismerős tanár előtt. Kb. mennyibe kerülne felkészítéssel együtt, ha elég jó vagyok, de a 11.-es 12.-es anyagot nem tudom.
Ha leteszem a középfokút, tényleg nem kell érettségiznem, és nem kell bejárnom órára?
És végül? Ha megvan a középfok, mikor tehetem le a felsőfokot?
ha van középfokúd, akkor is kell érettségizni!!!
órákra hogy be kell-e járni... nem tudom, nekem nem kellett, 11ben csak a dolgozatokra, 12ben meg egyáltalán nem, de ez suli és tanárfüggő (ja 10 végén csináltam meg a középfokút)
felsőt? hát... attól függ mennyire vagy jó, milyen gyorsan tanulsz és mennyi időd van rá, de kb fél év szerintem
az árakról nem tudok mit mondani, kérdezd meg, hogy mennyi az óradíj a nyelviskolában
összességében szerintem legyen meg a nyelvvizsgád, az mindig jó ha van, és minek várni vele, ha már most is megy?:)
A 10.es tudás nem biztos, hogy elég. Felkészüléstől, órai munkától, iskolai tanártól, stb. függ.
Én osztálytársam 9.ben tette le a középfokút, én pedig 10.ben, többiek nagyrésze pedig most nyáron vagy 11. elején.
De azt hozzá kell tennem, hogy angol emeltre járunk :D
Ha normálisan hozzátanulsz, akkor simán mehet most is. Nézd meg az angolnyelvtanitas.hu oldalt. Hasznos lesz. Itt vannak többféle nyelvvizsgák bemutatása és el tudod dönteni, hogy neked melyik a szimpatikus. Aztán próbavizsgűkat is csinálhatsz, és kezdheted a tanulást a vizsgára.
Hidd el, sokkal jobb most letudni a nyelvvizsgát. Később nem biztos,hogy lesz rá időd (előrehozott érettségi, jogsi, bármi jöhet) és az a 35 pluszpont nem mellékes ;)
kitartás és sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!