ECL B2 Írásbeli nyelvvizsga milyen volt az utóbbi időben?
Sziasztok. Szeretnék tanácsot kérni a közelgő ECL angol szóbeli nyelvvizsgához.
A kérdésem hogy mik a tapasztalatok. Milyen feladatok várhatóak illetve voltak idén?
Két fogalmazás és egy olvasás. Ezt tudom de ha valaki leírná nagyjából a témát ami körül forgott annak örülnék.
A gyakorlókat már megcsináltam sokszor ami az oldalon van.
Igazából az olvasóstól tartok egyedül (szövegpárosításnál gyakran majdnem minden felállásban elképzelhető lenne pl a szétvágott újságcikk, esetleg itt van valami trükk amire mindig figyelni kell és úgy már könnyű?)
Hát a behelyettesítős az szivatós tud lenni, nincs trükk. Nagyon kell figyelni a szövegkörnyezetre is, és azt is nézd, nem-e véletlenül 4 pont van valahol, mert az akkor mondat vége, és ha utána I következik, akkor az már egy új mondat. ha nem veszed észre, megszopat. Ceruzával töltsd ki előbb, ha kész utána írd át. Nekem ez hibátlanra sikerült :P A megoldáskocka alá is ceruzával írj, ha végeztél, akkor írd be tollal a kockába 1 tollvonással.
Fogalmazáshoz fantázia kell, nem kell érteni a témához, csak érintsd a felsorolt pontokat. Pl. diétánál, ha kell, akkor írd azt, hogy te tökös magyar gyerek vagy, nem diétázol, ellenben húst eszel görögdinnyével, banánnal, kenyérrel, káposztával (ami eszedbe jut baromsággal). 99%, hogy internettel kapcsolatos lesz valamilyen módon (e-mail, honlap, felmérés stb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!