Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Középszintű érettségi szóbeli...

Középszintű érettségi szóbeli kérdés (? )

Figyelt kérdés

A szituáció részénél kinek kell elkezdenie a beszélgetést? A tanárnak vagy a diáknak?

Illetve aki már érettségizett: nektek milyen szituációk voltak?

2012. nov. 27. 16:46
 1/4 anonim ***** válasza:
Milyen tantárgy?
2012. nov. 27. 16:48
 2/4 anonim ***** válasza:
A tanár kezdi. Nem szoktak nehéz témák lenni, pl. olyanok hogy be kell vásárolni egy boltban, rendelni egy étteremben, elmondani az orvosnak a betegségedet, defektet kap az autód és segítséget kérsz..
2012. nov. 27. 16:49
 3/4 anonim ***** válasza:

Amikor angolból érettségiztem (és később nyelvvizsgán is), mindig a tanár/vizsgáztató kezdte. Volt, hogy egy pólót kellett vásárolnom, akkor egyértelműen a vizsgáztató, mint eladó kérdezte először, hogy miben segíthet, aztán én már csak előadtam magam, hogy ilyen meg olyan ruhát szeretnék.

Másik példa, ami rémlik, a szituáció, hogy útbaigazítsak egy eltévedt turistát, ott is nyilvánvaló, hogy neki kell először megszólítani és segítséget kérni, hogy én el tudjam igazítani ;)

2012. nov. 27. 17:18
 4/4 A kérdező kommentje:

köszönöm. :)

És ha nem ennyire egyértelmű akkor is?

2012. nov. 27. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!