Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ez az angol mondat helyes??

Ez az angol mondat helyes??

Figyelt kérdés
I have gone yesterday in shop .

2012. nov. 24. 12:52
 1/7 A kérdező kommentje:
És ha nem helyes, hogy lenne az?
2012. nov. 24. 12:54
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

NEM!!!!

I went to the shop yesterday.

Ott az idő határozó hogy yesterday. Az pedig egyszerú múltra utal amit úgy képezünk hogy :

(másolás)

Képzése:

+ A + ige 2. alak + J + T + H

pl.: I went for a walk yesterday.

— A + did + not + ige 1. alak + J + T + H

pl.: She didn’t read last week.

? Did + A + ige 1. alak + J + T + H ?

pl.: Did you go to school when you were ill?

Használata:

1. A cselekvés a múltban elkezdődött, befejeződött és nincs köze a jelenhez. (I read a book yesterday.)

2. Múltbeli szokásos ismétlődő cselekvés kifejezésére. (I went school, when I was 6 years old.)

3. Narratív, elbeszélő szövegekben, történet elmesélésekor.

4. A múltban egy időszakot kitöltő cselekvés, ami lezáródott.

5. Múltbeli cselekvés, ami a jövőben nem ismétlődhet meg. (I met John Lennon.)

6. Múltbeli egyszeri cselekvés. (I watched TV yesterday.)

Időhatározók:

yesterday, yesterday evening, last night, last week, last year, last month, in 1952, in September, in Spring, on Monday, for (5 years), 2 hours ago, 2 years ago

2012. nov. 24. 13:08
 3/7 anonim válasza:
úgy lenne helyes, hogy: i have gone in a shop yesterday.(az időhatározó hátra kerül) befejezett jelen.
2012. nov. 24. 15:21
 4/7 anonim ***** válasza:

NEEEEEEEM HELYES ÚGY SEM !!!! A I have gone in a shop de akkor már nem teheted oda hogy tegnap mert ha odateszed akkor egyszerű múlttá teszed :)

[link]

2012. nov. 24. 15:55
 5/7 anonim ***** válasza:

Kedves Ádám, nem köll kiabálni, még ha igazad vagyon, akkor sem.

Igen, kedves kérdező, Ádámra hallgass! (I went to the shop yesterda.) Abban a pillanatban, hogy konkrét időhatározót raktál a mondatba (yesterday), abból sima múlt leszen. Nem használhatsz prezente pörfiktét :)

2012. nov. 24. 20:32
 6/7 anonim ***** válasza:

Hurrá, előző vagyok -- és nem ártana, ha megtanulnék gépelni :(

A "Kedves Ádám" végéről lemaradt egy mosolyjel, mer'hogy nem bántani akartam, ráadásul nagyon jól ismerem az érzést...

És persze nem árt, ha a tegnap végén ott van az "y".

Sorry!

2012. nov. 24. 20:35
 7/7 anonim ***** válasza:

Én sem bántásként írtam :) :) kár hogy ha olvasunk akkor nem tudjuk hogy a másik hogy gondolta azt a mondatot :)

Na mind egy én sem szeretek veszekedni :)

2012. nov. 24. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!