Ajánlanátok nekem jó francia nyelv (tan) könyvet?
Sziasztok! Francia nyelvtan könyvet keresek, olyasmit, mint angolból az Oxford Angol Nyelvtan, tehát amiben részletes magyar nyelvtani magyarázatok vannak, utána több oldal feladat a gyakorláshoz (és a legegyszerűbb nyelvtanoktól végigvezeti).
France- Euro Expressből tanultam, ismerem a Paris, pas à pas-t és a 220 Francia Nyelvtani Gyakorlat Megoldásokkal-t is (ez utóbbi nem nyerte el a tetszésemet).
Egyébként középfokú nyelvvizsgám van, a tudásomat felfrissíteni, szinten tartani, és egy egészen keveset fejleszteni is szeretném.
Dr. Pataki Pál: Francia nyelvtan a középiskolák számára
Nagyon részletes, magyar nyelvű leíró nyelvtan. Szerintem nagyon hasznos! Feladatokhoz pedig a Grammaire Progressive du Francais c. könyvet javaslom.
Köszönöm szépen a válaszokat.
A Francia nyelvtan... volt már a kezemben, akkor kicsit túlrészletezőnek találtam, de valószínű, hogy újra előveszem. A Grammaire Progressive-t nézegettem már, és a leírások alapján jónak tűnik, de könyvesboltban még nem láttam, úgy rendelni pedig nem akarok, hogy előtte nem lapoztam bele.
Még egyszer köszi nektek, és ha valakinek eszébe jutna még valami, szívesen veszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!