Hogyan tanulhatnék meg SVÉDÜL alapfokon?
Én nyáron kezdtem ezekkel a könyvekkel:
Én csak angolul tudok középszinten, de tanultam németet, latint, és ezek sokat segítenek.
Én is 19 vagyok. :D
A Kevés szóval svédül nagyvonalakban átveszi a nyelvtant. Szerintem azzal érdemes kezdeni. Egy kisebb szókincset is ad. Majd amikor már pár fejezeten túl vagy, és pl. érted, hogy mit jelentenek a szótárban a szavak utána jelölések, akkor nézz bele a Kezdők svéd nyelvkönyvébe. Ez gyakorlatilag egy képes szótár, kb. 1500 szó lehet benne, nem tudom pontosan. Én ezeket magoltam be folyamatosan, miközben haladtam a másik könyvvel.
Kiejtés gyakorlásához szoktam híradót nézni itt.
Néha feliratozva is felteszik. A cikkeket nem nagyon értem, még nem tartok azon a szinten, a híradót is csak a kiejtés miatt nézem, nem sokat értek belőle. Hallgathatsz svéd számokat pl. Kent együttestől. Elég szépen, érthetően énekelnek, ha feliratozva nézed, tudod követni a szöveget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!