Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » A nyelvtudásnak hol lehet...

A nyelvtudásnak hol lehet hasznát venni, konkrétan mire lehet használni?

Figyelt kérdés

Még középiskolás vagyok de három nyelvet tanulok,ezek közül angolból kb.felsőfokon vagyok,csak még papírom nincs róla,csak a középről,de igyekszek letenni a felsőt is de beszélni tudok a témákról és használom sokat az angolomat.

A másik 2 nyelv is megy.

Arra lennék kíváncsi hogy a nyelvtudást hol lehet hasznosítani?És még középsuliba is hasznosíthatom?Ha igen,hogyan?

2012. okt. 29. 20:14
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Még fiatal vagy, a lehetőségeid határtalanok. Elmehetsz idegenvezetőnek, lehetsz nyelvtanár, esetleg felsőfokú tanulmányok után multihoz mész dolgozni, nemzetközi kapcsolatok területén dolgozol. Műszaki végzettséggel pl. jobb lehetőségeid vannak az elhelyezkedésre. Nyári szünidőben elmész a Balcsira dolgozni, ott a vendéglátósok keresik a nyelvet beszélő idénymunkást. Fordítást is vállalhatsz. Vendéglátóipari területen tanulsz tovább és majd ott dolgozol. Nyári időszakban gyakran lehet olyan hirdetéseket olvasni, hogy olyanok, amik Magyarországra jönnek keresnek kísérőt, tolmácsot. figyeld az írott médiák hirdetéseit és a net-et.
2012. okt. 29. 20:20
 2/5 anonim ***** válasza:
67%

Hali

Ennek csak később veszed majd hasznát amikor kicsit nagyobb leszel. Én is azt hittem ,hogy nagy hülyeséget csináltam amikor véletlenűl nyelvi előkészítős érettségire jelentkeztem ,de ha már ott voltam végig csináltam. Semmi értelmét nem éreztem a dolognak ,de az tuti ,hogy jól beszélem az angolt. miután megvolt minden rá 2 évvel szakmunkás suliból kerestek diákokat akik szakmailag és nyelvileg otthon vannak így sikerűlt kijussak teljesen ingyen Finnországba!

Ma viszont van tapasztalatom jó állásom és meg tudom nézni a friss sorozatokat feliratok nélkül mert értem mit mondanak.

Egy nem anyagi haszna is vana dolognak. A munkahelyen a főnök mindig engem keres ,ha valami külföldi üzletet akar nyélbe ütni és nekem kell tolmácsoljak. Ez elég kellemes mert nem kell dolgozzak csak kiöltözni és beszélni.

Remélem te valami jobbra pazarlod majd a tudásod mondjuk én 3 nyelvel a zsebemben mindenképp valamelyik orvosit céloznám meg, Tudjuk ,hogy a nyelv sok pont. cigánynak vallod magad az megint 15 pont ingyen így simán bekerülsz egy támogatott orvosira.

Utána pedig húzhatsz külföldre a szép élet reményébe ami azt jelenti ,hogy havi 4000€ -t minimum.

2012. okt. 29. 20:23
 3/5 anonim ***** válasza:
Attól is függ, mi az a 3 nyelv. Pl. aki latinul tud, nagyon ajánlatos orvosnak tanulnia. Sőt, a másik 2 nyelvvel kimehet külföldre orvosnak. A nyelvtudásoddal könnyen munkát találsz külföldön. Angliába és Németországba nagyon sokan mennek ki dolgozni. Nagyon jó a fizetés, az egyik rokonom Németországban kamionsofőrként többet keres, mint a másik rokonom orvosként Magyarországon. Ha viszont nem akarsz külföldre menni, itt is kaphatsz nagyon jó állást ilyen nyelvtudással. Az egyik ismerősöm rengeteget keres, igazából nem tudom mi az ő foglalkozásának a neve, de külföldi híres együttesek/énekesek koncertjeit szervezi. Nem kellett hozzá kiköltöznie, interneten és telefonon végzi a munkáját. Csak jó nyelvtudás kell. Aztán persze lehetsz tolmács vagy simán egy nyelvtanár. Mi az elképzelésed, mi szeretnél lenni? Milyen területen dolgozni? Mi az ami szóba jöhetne?
2012. okt. 29. 22:18
 4/5 anonim ***** válasza:
A nyelvek mellett mi érdekel még? Mindenhova jó lesz az a három nyelv.
2012. okt. 31. 17:51
 5/5 A kérdező kommentje:

Biztos nem valami biztató,de nyelveken kívül szinte semmi se érdekel.Kifejezetten azok érdekelnek.

Töriből meg magyarból jó vagyok,de a magyarba az nem tetszik néha hogy magolni kell.

Meg már annyiszor mondták hogy a humánnal nem sokra lehet menni hogy akaratom ellenére elhittem és abban bízok hogy majd a nyelvtudásommal lesz valahogy.

A reál-tárgyakból viszont egyáltalán nem vagyok jó.A biosz nem érdekel.Kémia se megy vmi fényesen és az se a kedvencem,a fizika mégy hagyján,mert abból eddig elég jó jegyeim voltak de most már az is nehezebb és inkább ,,nem kezdenék" a fizikával.

A számtech meg fontos vagy nem,abszolút nem az én világom.Valamennyire tudom használni amire szükségem van,de a számtech-órák mindig is kínszenvedések voltak és azok is.Szóval nem jön be

Talán túl válogatós vagyok,de úgy istenigazából tényleg csak a nyelvek érdekelnek.Habár a humántárgyakkal elvagyok,töriből eddig nagyon jó voltam és most is elég jó vagyok,irodalomból is,a nyelvtan érdekel még valamenyire,de ha lehet akkor inkább a nyelvekkel szeretnék kezdeni valamit.

Bocsi ha hosszú.

A 3 nyelvem amúgy:English,Français,Pусский

De még vannak olyan nyelv amit megtanulnék később.Például a német.Az az amit biztosab szeretnék.

2012. okt. 31. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!