Ez miért van? Vagy csak én hallom rosszul?
Simple Past-ot pedig gyakran használnak, viszont a Present Perfect több okból is úgy tűnhet, hogy nem használják:
1.Az amerikaiaknál teljesen elterjedt, hogy a Present Perfect helyett csak szimpla múlt időt használnak, gondolj csak arra a hülye popdalra: "Hey, I just met you" ami amúgy Present Perfect-be lenne, hogy "Hey, I have just met you"
2.Azér nehéz észrevenni még a Present Perfectet, mert a have helyett általában csak annyit mondanak, hogy 've és sok igének a 3. alakja ugyan olyan, mint a 2., így megint csak Past Simple-nek tűnik
Pl. 'I've decided' tűnhet 'I decided'-nak is
A többi igeidő pedig elő szokott fordulni, csak nem olyan gyakran, mint ezek
Gondolom attól is függ hogy amerikai vagy brit angol-e.
Szerintem a britek használnak több nyelvtant.
Az amerikaiak meg egyszerűbben veszik az egészet.
A hétköznapi beszédben legfőképpen amerikai angolban (és hát gondolom amerikai filmeket nézel) arra törekszenek hogy minél egyszerűbben könnyebben lazábban beszéljenek. Nem tudatosan de ilyen az ember lusta :) :) És ezért használnak 1,2,3 igeidőt (de ez attól is függ miről szól a film). DE azért előfordulnak bonyolultabb igeidők is nem sok de azért van. És hogy nem veszed észre az talán egy nagyon jó jel mert nem fordítasz hanem figyelsz nézed a filmet és megérted. Mert ha most azt figyelnéd milyen igeidők vannak nem értenéd lemaradnál stb. :)
Én így gondolom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!