Megéri anglisztikán tanulni, angoltanárnak lenni vagy fordítónak? És mennyit keresnek kb? Szerintetek ez a szak a Károlin vagy a Pázmányon jobb? Igazából én katolikus vallású vagyok, de úgy hallottam, hogy a Károli jobb suli.
Egy tanár annyit keres, amennyit kap. Nincs értelem válaszolni erre a kérdésre: óriási különbségek vannak most is (más általánosban, gimnáziumban, nyelviskolában, magántanárként), ráadásul változhnak mostanában a tanári fizetéssel kapcsolatos szabályok.
A Pázmány annyival jobb, hogy több talán a tanár szak, így könnyebb minoron kiválasztanod a másik szakodat. Viszont ha a vallásod alapján választanál egyetemed, akkor veled van a baj.
(anglisztikát végeztem a PPKE-n)
Szerintem se a vallás a fontos az egyetem választásban.
Akik anglisztikára mennek lehetnek fordítók is, ha arra szakosodnak.
És kb mennyit keres egy ált. iskolás angol tanár és egy középiskolai?
Köszi a válaszokat. :)
Múltkor volt egy cikk erről, szerintem keress rá.
A Pázmányon meg a 180 kreditből 25 kredit a fordító szakirány, mesterképzésen megn em tanulsz fordítást. Ennyi képzettséggel nem fognak utánad kapkodni, ha fordítót keresnek.
A fordító és tolmács szakra meg nem kell anglisztika, legfeljebb jó pont, mert ismered a tanárokat felvételin.
Ált. iskolai nyelvszakos tanár 27 év szakmai gyakorlattal, négy felsőfokú diplomával a tarsolyában 202 ezer bruttó (mínusz 2 órával 197 ezer bruttó).
Szakfordító: 1-3 forint/leütés
Műfordító (pl. könyv): 40-60 fillér/leütés
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!