Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angol tanulás - hogyan tovább?

Angol tanulás - hogyan tovább?

Figyelt kérdés

Angolból nagy küzdések árán megszereztem végre a középfokú nyelvvizsgát, azonban nem pihenhetek. Munka közben az angol nyelvet írásban aktívan használom, szóban azonban nem használom, nincs rá lehetőség. Állásinterjúkon viszont csak szóban kell angolul bizonyítani, ami eléggé akadozva megy, mivel nem használom.

Hogy lehetne fejleszteni a szóbeli tudást? Angolul szakkönyveket olvasok, melóban írok mindenfélét, de szóban hogy lehetne fejleszteni a tudást?

Tanárra nincs pénzem, és nincs olyan barátom, aki hasonló cipőben járna, és leülne velem beszélgetni. Már olyan sokaknak sikerült megtanulni, nekem is sikerülni fog, csak azt mondjátok meg, hogy kezdjek gyakorolni? (Csak meló közben, az irodában, csöndben végezhető gyakorlatok kellenek, mert munka után nincs időm ilyenekre.)

Köszönöm!

2012. okt. 22. 12:28
 1/4 anonim ***** válasza:

Munkaidőben dolgozni kell. :)

Egyébként hogy tudod csendben gyakorolni a szóbeli kommunikációt? Suttogva?

Este sincs félórád, hogy Skype-on beszélgess angolul?

2012. okt. 22. 12:36
 2/4 A kérdező kommentje:

A délutánnal/estével az a baj, hogy túl nagy a népsűrűség albérletben. Amikor ugyanazon szobában egyik TV-zik, másik zenét hallgat, akkor én már bármi másra elég nehezen tudok koncentrálni. Ez a hátránya annak, hogy a legolcsóbb legyen az albérlet. (3an vagyunk egy 30nm-es lakásban.) Plusz ők nem nézik túl jó szemmel azt, hogy állandóan tanulok, már így is állandóan szívatnak, hogy befejeztem az egyetemet, van fix munkám, akkor meg minek tanulok délutánonként.

Max kb. 2hetente hétvége jöhetne szóba, amikor otthon vagyok, de az elég kevés, no meg nagyon össze-vissza, és a rendszertelenséget nem bírom elviselni...

És Skype-on sincs ismerősöm, akivel tudnék beszélgetni.

Sajnos ez egy ördögi kör, ezt már rég látom. Itt nem tudom megfelelőképp fejleszteni az angol tudásom. Az angol tudás fejlesztése nélkül nem tudok továbblépni, nem vesznek fel más céghez, így itt kell maradnom. Ez egy ördögi kör, amiből már 1,5 éve nem tudok kitörni (1,5 éve vettek fel ide, és azóta keresem a következő állásomat... Nem sikerül találni. :( )

2012. okt. 22. 12:50
 3/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Ismét az első vagyok.

Nem tudom, milyen helyen dolgozol, ebből annyi lenne kérdés, hogy meddig vagy benn, illetve akkor tudsz-e használni Skype-ot? (Létrehozhatsz fiókot és a program telepítése nélkül is lehet használni a webes változatot esetleg).

Én általában 14.00 körül érek haza. Megpróbálhatjuk, hogy sikerül-e angolul beszélni.

A szóbeli kommunikációt csak úgy tudod gyakorolni, hogy valakivel beszélgetsz. Az olvasás, rádió hallgatása, TV csak a passzív tudást (ami kell is) fejleszti.

Minden elismerésem, hogy még egyetem + munkahely után sem állsz le a tanulással! Azokkal meg ne foglalkozz, akik ezt rossz szemmel nézik!

Az első reakciómat, stílust visszavonom. :)

2012. okt. 22. 14:02
 4/4 anonim ***** válasza:
ÉS munka után sehova nem tudsz kiülni, hogy nyugodtan beszélgethess magadban? Esetleg másik albérlet normálisabb lakótársakkal?
2012. okt. 22. 15:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!