Jó módszer németül tanulni, ha német nyelvű filmeket nézek, magyar felirattal? Ha igen, hol találok ilyen filmeket?
Köszönöm!
Tudom, hogy sokszor fordítás nem pontos, de arra gondoltam, hogy a valódi használat során sem lehet mindent "tükörfordítani".
Az a baj, hogy elég kevés időm van, sokat megtanulni, úgyhogy lazítás képpen néznék ilyen filmeket. De akkor nézzük németül.
És hogy szoktad? Közben szótárazol vagy hogy kell ezt elképzelni?
Köszönöm! Nektek is jó nyelvtanulást, szórakozást! :D
Kíváncsi leszek, hogy 1-1,5 hét alatt milyen eredményt tudok elérni tanulás plusz filmezéssel!
Engem is érdekelne, mennyire jutsz 1-1,5 hét után.
Volna kedved naplót vezetni róla? Miből, hogyan tanulod, stb.? Vagy megírnád legalább itt?
De az 1-1,5 hét utáni eredmény mindenképpen érdekelne! Sok sikert!
Azért azt hozzá kell tennem, hogy az iskolában tanítottak, és ami rám ragadt is elfelejtettem az elmúlt 5 évben.
Most dolgoztam kint a németeknél 3 hónapot, kézzel lábbal angolul megértettem mit kell csinálni.
MEgpróbálok nem elfelejteni beszámolni róla, de mégis úgy tennék, csak dobj egy privátot.
Mondjuk 1,5 hét alatt csodát ne várj, ha időd sincs nagyon a tanulásra. A nyelvtanulás pont olyan dolog, amit rendszeresen csinálni kell, hogy eredményt érj el. Meg bizonyos dolgokat csak idővel értesz majd meg. Szótanulásra ajánlom a kártyás módszert, szerintem az egyik leghatékonyabb.
Érdemes neten körbenézni német filmek után, elég sok érdekes film van. Nyilván akkor leginkább, ha tudsz már valamennyire, mert a film olyan, hogy szereti az ember tudni, hogy miről szól.
Ha annyira nem megy, akkor érdemes már valamennyire ismert sorozatokat nézni, ezeket úgyis tonnaszám gyártják és nem gond, ha kimarad 1-2 jelenet. :D
Szia!
Ismét a 6. válaszoló vagyok.
Szeretném megkérdezni, mennyire jutottal eddig (1 hét alatt)?
Elore is köszi a beszámolót! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!