Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mit jelent magyarul az a...

Blaiseboy kérdése:

Mit jelent magyarul az a német kifejezés, hogy: Ich wollte, Ich sollte, Ich konnte, Ich durfte, Ich musste, Ich mochte?

Figyelt kérdés
német

2012. okt. 21. 22:33
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
Miért nem nézel utána szótárban? Ez nem egy kifejezés, hanem 6!
2012. okt. 21. 22:52
 2/9 anonim válasza:
54%

wollen=akarni

sollen=kell, valamit muszáj megtenni

können=tudni, képesnek lenni valamire

dürfen=szabad, meg szabad tenni

müssen=kell, muszáj

mögen=szeret, kedvel

Ich= én

Az általad leírt igék sorrendben az általam leírt igék ragozott alakjai.

2012. okt. 21. 22:59
 3/9 anonim ***** válasza:
68%
Akartam/akarnék, kellett/kellene (valamit csinálnom), tudtam, szabadott (valamit csinálnom), kellett (vaéamit csinálnom), szerettem.
2012. okt. 21. 23:00
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Utánanéztem, de nem az általam ismert múlt idő, és a haben-es alakja is fel volt tüntetve a szótárban, valamint bajban voltam a jelentésekkel is. Lásd sollen, müssen...

De azt hiszem most már világos.

2012. okt. 21. 23:19
 5/9 anonim ***** válasza:

ez a sima múlt, a haben-es a befejezett jelen.

a sollen-t és a müssen-t ugyanúgy fordítjuk (kell) de használatában van eltérés. A sollen-t akkor használjuk, amikor valami kötelezővé van téve, szabály van rá, vagy valaki felszólít valamire. A müssen-t akkor, amikor úgymond belülről fakad a kényszer, saját magadtól akarod megcsinálni.

Ich fühle dass ich meine Mutter sehen muss! - Úgy érzem, látnom kell anyukámat.

Ich soll herausgehen, wenn ich rauchen will. - Ki kell mennem, ha dohányozni akarok.

2012. okt. 22. 09:44
 6/9 anonim ***** válasza:

Ich soll herausgehen, wenn ich rauchen will.

----

Ich soll hinausgehen, wenn ich rauchen will.

2012. okt. 22. 17:18
 7/9 anonim ***** válasza:
A sollen és a müssen között nem (csak) így van különbség. Ha pl valakinek mondasz vele valamit, akkor a sollen egy kérés, a müssen pedig egy utasítás, parancs.
2012. okt. 22. 19:39
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Kezdem kapizsgálni a dolgot!

2012. okt. 22. 19:55
 9/9 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Szia!

Tud valaki rám szánni egy fél órát segíteni egy interjúra felkészülni? 8 kérdésre kell válaszoljak, azt ha valakivel át tudnám beszélni nagyon hálás lennék!

Köszönöm előre is!

Üdvözlettel: Blaise

skypera, vagy msnre gondoltam...

2012. okt. 22. 19:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!