Érdemes-e neki állni kínai nyelvet tanulni?
Én egy évig tanultam kínaiul és egyetemen is kínai szakra szeretnék menni.
Az egy éves kínai tanulásom időszakából azt szűrtem le, hogy a kínai egy nagyon időigényes nyelv. Nem nehéz, de nagyon időigényes. Rengeteget kell gyakorolni és magolni az írásjegyeket. És pont ezért, szerintem, kb. lehetetlen munka vagy tanulás mellett rendesen megtanulni a nyelvet. Nem olyan mint az angol vagy a német, amiből megfelelő erőfeszítéssel képes az emberek többsége pár év alatt letenni egy nyelvvizsgát. A kínai sokkal több időt igényel. Szóval szerintem csak akkor érdemes megtanulni ezt a nyelvet, ha egész nap ezzel foglalkozol (kínai szak) és megpróbálsz egy ösztöndíjat szerezni. Más különben nem ajánlom senkinek.
Nem érdemes. Én megtanultam, Pekingben élek sok éve, de nem hsználom egyáltalán. Miközben az orosz és japán nyelveket naponta.
Azonkívül egy kínai élőlennyel soha nem fogsz tudni értelmes kommunikációt folytatni, semmilyen nyelven.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!