Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Telc b2re készülök és megmonda...

Telc b2re készülök és megmondaná vk hogyan zajlik a szóbeli? Minden apró részlet érdekel nagyon szigorúan pontoznak? és a levelet is szigorúan?

Figyelt kérdés
2009. aug. 5. 11:08
 1/9 anonim ***** válasza:
A szóbeli úgy zajlik,h miután megvolt az írásbeli és a magnó kiengednek a teremből és akkorra ki lesz függesztve egy papír amin rajta van a neved és h mikor melyik teremben szóbelizel majd, a párod is ott lesz a te neved alatt vele leszel párban, érdemes megkeresni. Általában 10 fős csoportok vannak, így beülnek egy felkészülő terembe, az ki van írva ,h melyik terem az. Ott megkeresed a párod és megbeszéled vele,h mit és hogyan fogtok kérdezni az ismerkedésnél bemutatkozásnál, meg kicsit ismerkedtek is. Azután Jön valaki aki felolvassa a neveteket és elkísér titeket egy másik terembe, ott kaptok egy papírt illetve egy üres lapot. A lapon rajta lesz az ,h milyen prezentáció kell majd,a szituációs beszélgetés és a cikk is, itt már nem beszélhettek a társaddal. 20 perced van, az üres papírt magaddal viszed majd így arra leírhatod előre a kérdéseid, pár mondatot, hasonlók, de vigyázz,mert a vizsgán nem lehet csak a papírról felolvasni a dolgokat. HA letelt a 20 perc megint jön értetek egy ember aki már egyből visz párban a vizsgabizottság elé. Ott már csak angolul kommunikálnak veletek, elkérik esetleg a személyit hasonlót ,hellyel kínálnak és szólnak ,h kezdjétek a bemutatkozást, elkezditek, te elmondod ő kérdez majd ő elmondja te kérdezel, egészen addig míg nem szól az egyik vizsgáztató ( 2-en vannak),h menjetek tovább a következő részre. Ekkor bemutatjátok a kiválasztott témátokat szintén 3 kérdés van utána, majd megint szólnak akkor beszélgettek a cikkről, utána jön a szituáció itt mikor végeztek a szervezéssel érdemes egy lezáró mondatot mondani, vagy legalább megkérdezni a társad ,h akkor mindent megbeszéltetek-e, h a vizsgáztató tudja ,h végeztél. Ekkor megköszönik a részvételt és elköszönnek. Az egész sztm nincs 15 perc. Ennyi. A vizsgáztatók nem szólnak bele, ha nem muszáj, tehát ha mondjuk nem értelmeztétek nagyon félre a cikket vagy hasonló.
2009. aug. 5. 12:21
 2/9 anonim ***** válasza:

Off:

sziasztok!

kedves utolsó, én is köszönöm a választ, mivel én is most megyek ezért hasznos volt nekem nagyon.

Azt szeretném kérdezni, hogy a szóbelin a a prezentáción kívül ami van 2 feladat, mennyire nehéz? és miket kell mondani? sajnos nincs tanár, aki erre felkészítsen:( úgy tudom, hogy nagyon hosszú a cikk amit adnak. ez így van ugye? egy két instrukciót tudnál még írni? a 3. feladattal kapcsolatban is?

nagyon szépen köszönöm.

2009. aug. 6. 11:24
 3/9 A kérdező kommentje:
tudnál mondani pár angol kifejezést amivel érdemes kezdeni a vitát vagy kifejteni és lezárni(2.rész)és a szervezős dolgot(3.rész)pl in my opinion köszi
2009. aug. 6. 13:22
 4/9 anonim ***** válasza:
Hát nézd a cikknél ha a másik mutatja be akkor elmondja az álláspontját is a dologról , erre te már stratból válaszolhatod,h I agree with you vagy h I disagree with you because, ... innentől kezdve vita. A cikk nem hosszú szókincstől függően nehéz, van ,de ha van beszélőkéd mindenből kihozhatsz jót. Nekem pl a legújabba kutatások voltak benne ilyen kémiai meg elektromos biztonsági rendszerekről ,tehát jó pár szót azért nem nagyon értettem ,de mégis kitudtuk belőle hozni a biztonságot és onnantól kezdve gyakorlatilag a 9/11-ről meg a terrorizmus elleni védekezésről beszélgettünk.
2009. aug. 7. 10:09
 5/9 anonim ***** válasza:

kifejezéseket még tudok esetleg mondani a disucussionhoz....:

Ha neked kell kezdeni:

at first, i think we can state that the article raises a very up-to-date question..(szó h nagyon naprakész kérdést tár fel a cikk :P jó hosszú mondat , időhúzásnak tökéletes.)

akkor mondhatsz ilyeneket h -yes, it is true

-yes, there can be truth in that

-I absolutely agree with that

-I can't agree with you

-I'm not sure if that is true

-May I interrupt? (közbeszólhatok?)

-how shall I put it? (ez is időhúzós...hogyan is fejezzem ki?)

-Yest, it is true, but the other hand ..(ez igaz, de másrészt..)

Nos, ha ennyit megtanulsz, akkor tutira fogsz tudni valamit improvizálni :) már ezt díjazni fogják...sok sikert

2009. aug. 13. 10:14
 6/9 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszi. már nagyon izgulok... holnap szurkoljatok
2009. aug. 14. 11:38
 7/9 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok

én is holnap megyek amúgy nyelvvizsgázni. Pest, Ponty utca xD már izgulok nagyon

2009. aug. 14. 14:13
 8/9 anonim ***** válasza:

én is Ponty utca. és nagyon féleeeeeeeeeeeeeeeek :S

főleg a szóbelitől... meg a magnótól...

2009. aug. 14. 14:40
 9/9 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok: msnen nem akartok dumálni picit estére? csak hogy megnyugtassuk egymást :)

msn: cissyke@freemail.hu

2009. aug. 14. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!