Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan tanuljak meg naponta...

Hogyan tanuljak meg naponta 30-40 szót franciából?

Figyelt kérdés

Minden nap van franciaórám. Átlagosan napi 30-40 szót adnak fel. A szódolgozat várható minimum minden második órán.

Szeretem a nyelvet és érdekel is, de hogy tanuljak szavakat ebben az esetben?

Az most nem jó tanács, hogy "Nézzél filmet francia nyelven!", ugyanis konkrét szavakat kell tudnom egyik óráról a másikra.

Minden hasznos választ köszönök!

2012. szept. 30. 22:15
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Cetlizéssel. Egyik oldalra francia, a másikra magyar. Egy A4-es lapra elfér.
2012. szept. 30. 22:38
 2/10 anonim ***** válasza:

Én nem vagyok nagyon híve az ilyen nagyon kreatív ötleteknek (cetlizgetni, akár egész házat stb), én kiszoktam írni egy lapra (vagy szótár füzetbe) és félbehajtom, érdemesebb A5-sre. Végig megyek a szavakon, majd megfordítom, ahol ugye van másik nyelven, és bejelölöm amiket nem tudtam.

Ezt lehetőleg minné többször és lehetőleg nem egymás után. Ha minden nap van, akkor gondolom fontos neked, tehát jó lenne, ha iskolába menet vagy előtte, nagyjából rögtön hazajövetel után, délután egy vagy két alkalommal és lefekvés előtt átmennél rajtuk. Szerintem ha annyiszer végignézed, akkor biztos fog menni.

2012. szept. 30. 23:58
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, é várok még esetleg más lehetőségeket is! Ezt a félbehajtós módszert ki is próbálom!
2012. okt. 1. 06:35
 4/10 anonim ***** válasza:
Nem mindig az egy mozdulatos hajtás a legpraktikusabb, azért javasoltam az ollózást. Most nem részletezném a metodika lényegét...
2012. okt. 1. 12:29
 5/10 A kérdező kommentje:

4. válaszoló!

Részleteznéd a metodika lényegét? Éppen ilyesmire irányul a kérdésem, hogy melyik módszerrel lehet ennyi szót megtanulni, és az hogyan, miért működik. Előre is köszönöm szépen! Írhatod privátban is, ahogy neked jobb. :)

2012. okt. 1. 16:50
 6/10 anonim ***** válasza:
Szóval azért a szókártyás módszert, mert akkor először ugye bevonalzózod, aztán ráírod a lapra a szavakat, aztán meg kivágod (itt máris a 2. tudatalatti tanulófázisnál tartasz). Aztán meg jöhet a 2 oszlopos módszer vagy a 3 oszlopos módszer. Mindig tudom, olykor tudom, soha se tudom pakli. Szóval erre vagy valami hasonlóra gondoltam, különben a kártyák mindig kéznél vannak. Szerintem érdemes 1 hétre megcsinálni előre a lapokat...
2012. okt. 2. 19:25
 7/10 anonim ***** válasza:
nekem az szokott segíteni ha a szavakat mondatba illesztem, bár ezt 40 szónál kicsit fárasztóbb megcsinálni, de szerintem megéri. Egyrészt gyakorlod a mondatalkotást is, másrészt nem csak "bepakolod" a fejedbe, ami vagy megmarad vagy nem, hanem értelmet is adsz a szavaknak, így sokkal jobban előjön később!
2012. okt. 2. 19:43
 8/10 anonim ***** válasza:
A cetlizést mondatokkal is meg lehet csinálni, csak akkor hosszabb csíkokat kell vágni.
2012. okt. 3. 13:06
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm ismét az eddigi válaszokat!

Én a "cetlizés" alatt azt értettem, hogy ráragasztgatom a tárgyak nevét, stb. Ezt én sem szeretem.

De ha jól értem, itt a cetlizés a szókártyákat jelenti inkább, mert azokat lehet rendesen magamnál tartani.

Kipróbálom ezt a szókártyás módszert.

Még ehhez kapcsolódó kérdés:

Mekkora egy szókártya (amin csak szó van, nem mondat) ideális mérete? Mennyi szókártya fér rá pl. egy A/4-es lapra?

2012. okt. 3. 14:33
 10/10 anonim ***** válasza:
Nagyben múlik azon mekkora betűkkel ír az ember. Egy A4-es lap az úgy 21x30cm. A szókártya magassága legyen 1 cm, ez ugye 21 sort jelent, a szélessége meg 7,5cm (hogy biztosan kiférjen minden szó a lapon.), tehát így 4 oszlopot kapunk a lapon. Vagyis akár 21x4=84 szó is ráférhet egy A4-es lapra. Na most a legelterjedtebb a 80g-os papír, ezért ezt ajánlottam cetlizéshez, viszont a szókártyákhoz a 400g-osat lehetne használni, mivel a játkkártyák is ilyen súlyúak.
2012. okt. 4. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!