Mennyi felkészülési időre volt szükségetek az angol középfokú nyelvvizsgára?
Úgy értem, hogy
mennyi időt jártatok konkrét felkészítőre tanárhoz?
mennyit készültetek otthon?
milyen szintről indultatok?
hogyan tanultatok szavakat?
hogy-mit tanultatok otthon?
Én gimiben tanultam 3 évig és egyszer nyár idejéig (még gimi előtt, 9. osztályban szakközépben voltam és 10-be átmentem gimibe és nyáron úgymond behoztam a lemaradást) jártam külön tanárhoz. Ezen kívül gimi alatt hobbiból (neten angolul való beszélgetés) illetve filmet/sorozatok angolul való nézése segített rengeteget. Annyi, hogy ez a módszer nem valami gyors de jól működik ha az ember nem siet és nekem ráért az angol gimi végére is.
Ezen kívül külön nem is tanultam. A BME-s nyelvvizsgát csináltam meg és konkrétan készülődés annyi volt, hogy kitöltöttem a neten levő tesztjeiket régebbi vizsgákból illetve a szóbeli részhez meg van adva a tételsor azt egy nappal a szóbeli előtt összeraktam és elbeszéltem magammal :D
Annyi, hogy én érettségi után csináltam meg és a középszintű érettségim 97%-os lett amitől a középfokú nyelvvizsga...semmivel vagy talán egy picivel ha nehezebb.
Ha megy az érettségi menni fog a nyelvvizsga is, a középfokú rettentő könnyű. Nehézséget max annak jelenthet aki egyik napról a másikra tanul, nem pedig pl. egy mai diáknak akik éveken át tanulhatja iskolában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!