Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Tudnátok olyan angol nyelvű...

Tudnátok olyan angol nyelvű filmeket ajánlani amiket meg lehet érteni különösebb nyelvtudás nélkül is és lehet tanulni a kiejtést?

Figyelt kérdés

Olyan könnyű filmre gondoltam ami lehet akció, szkiffi, vígjáték. Nem baj, ha másfél 2 órás a lényeg, hogy először értsem meg ha valaki beszél angolul. Vagy hülyeség?

ha lehet a youtobe-ról vagy az e-movies-ről ajánljatok, azokat ismerem a legjobban és azokban is bízom meg vírusok meg egyebek szempontjából. Köszi.

2012. szept. 12. 11:53
 1/10 anonim ***** válasza:

nézz bbc/cnn híradót illetve időjárás jelentést.

Ott könnyedén meg lehet érteni a szöveget mert nagyon nem lehet túl bonyolítani ,hogy fúj a szél vagy havazik ,de a kiejtést tanulod.

Nekem is a beszéd tanár javasolta ezeket illetve voltak házik is ,hogy fordítsuk le miket mondott.

2012. szept. 12. 12:33
 2/10 anonim ***** válasza:

így van ahogy első írja ezek a csatornák nagyon hasznosak imádom CNN-t azon alszom el annyira szépen beszélnek a kiejtésük is nagyon szép.

http://www.youtube.com/watch?v=fiuW15RlxMs

http://www.youtube.com/watch?v=QzrOg3Vtu7k&playnext=1&list=P..

http://www.youtube.com/watch?v=uj6q_O7IsrY

2012. szept. 12. 13:08
 3/10 anonim ***** válasza:
A régebbi filmeket könnyebb érteni, mint pl. Star Wars, Indiana Jones, Stanley Kubrick és Steven Spielberg filmek, etc.
2012. szept. 12. 16:42
 4/10 A kérdező kommentje:
Mit értesz régi alatt? Hányas évekből? Fecsegő tipegőket próbálom nézni, de egyenlőre semmit nem értek. Színeket, számokat és pár tárgyat értek, meg gyerünk, menjünk stb. Kb hány percnyi angol filmet kéne még néznem, h valamit kapisgáljak belőlük?
2012. szept. 13. 10:35
 5/10 A kérdező kommentje:
pjípl mit jelent? Sokat mondják, de rá nem jövök és nem tudom, hogyan kell leríni.
2012. szept. 13. 13:36
 6/10 anonim ***** válasza:
mutass valami videot amiben ezt hallottad mert így nemtudom mire gondolsz, egyébként szerintem érdemes lenne ha először inkább olvasnál angolul valami könyvet így valamivel jobban gyarapodna a szókincsed és úgy is nézhetnél filmet hogy angol nyelven magyar-angol felirattal ilyet neten nemhiszem hogy találsz, de most erre bármilyen dvd megteszi
2012. szept. 13. 14:01
 7/10 anonim ***** válasza:

Főleg 70-es 80-as évekre gondoltam és nem a Matrixra, mert az 1999-es és az már nehezebb, mert szerintem a dolog, márhogy ez a lazán elhadart elharapott kiejtés meg a szleng hegyek, meg a nyelvtanni inkorrektságok, nos ez az irányzat a Hip-hop-ból és a Ghettókból indult.

A Wikipédia azt írja a Hip-hopra:Cultural origins: 1970s, the Bronx, New York City - szóval az utóbbi 10-15 évben ez már nagyon-nagyon elterjedt, ez a ghettó-érzés.

Sokaknak persze nem probléma őket is megérteni, és a szlengek is szinte maguktól jönnek...

2012. szept. 14. 12:22
 8/10 anonim ***** válasza:

Én is ilyeneket keresgéltem. Ez lett az eredmény:

follow me (bbc oktató sorozat kezdőről)

extr@ english for mobile pc (30 részes egyszerűsített sorozat, kicsit eröltetett, de vicces)

english 2day nyelvoktató, de minisorozat is, meg van benne nyelvtani magyarázat

dvd 1 english course (így írd a youtube keresőbe) ua. mint az előző, persze más story.

Mind your language ez rendes sorozat, de egy nyelvet tanuló csopiról szól xd, bár ebbe még nem mélyültem bele.

Meg van egy gyerekeknek készült mese gogo learn english. Ha van még engem is érdekel :)

2012. szept. 14. 14:12
 9/10 anonim ***** válasza:

Ajánlom a Voice of America (Amerika hangja) Special English (20 százalékkal lassított amerikai angol)videóit, amik nagy számban és nagy választékban fenn vannak a You tube-on pl: http://www.youtube.com/watch?v=UEcnUWQB5XM&list=EC02D94E1D33..

Bár ezek nem filmek, de válogathatsz a témákban és azt hiszem találsz olyat ami Téged érdekelne (kultúra, egészség, hírek, amerikai történelem, mezőgazdaság=agriculture report,amerikai kifejezések története= Words and their stories,stb. Kétszer tanulsz majd belőlük: egyszer angolt, másodszor általános tudást.

2012. szept. 19. 13:01
 10/10 anonim ***** válasza:

pjípl emberek people

Gondolom, már biztos tudod :D

2012. nov. 25. 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!