Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Felvettek fősulira, ahol a...

Felvettek fősulira, ahol a diplomához 1 szakmai nyelvvizsga kell. Na nekem már van németből, és az a kérdésem bejárhatok ott angolra? Hogy ha tudom letegyem azt is?

Figyelt kérdés

És ha igen akkor köteles vagyok angolból félévente vizsgázni? Vagy egyáltalán,h van ott a nyelvoktatás?

Köszi előre is a válaszokat!

2009. júl. 29. 09:22
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Sztem bejárni mindenképp bejárhatsz, de az angolért már biztos, hogy fizetned kell. Nálunk úgy van, hogy csak addig ingyenes a nyelvoktatás, amíg 1 nyelvvizsgád sincs.Gondolom ez a szakmai nyelvre is érvényes.

Ha felvetted a tárgyat, vizsgáznod is kell belőle, kivéve persze , ha nem mész el, de akkor azt a kredited elveszted, és rontja a kredit indexed is.(Ekkor figyelni kell, h ne is jelentkezz fel a vizsgára, mert ha nem mész el, de fel vagy jelentkezve, fizetned kell).

Amúgy sztem ez max 1-2 féléves tárgy lehet, gondolom elég intenzív, heti 4-6-8 óra.

(De sztem angolul a mai világban mindenképp érdemes megtanulni)

2009. júl. 29. 09:40
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk teljesen máshogy van, mint az első válaszoló írta. Ezért kérdezd meg majd a tanulmányi osztályon, mielőtt felveszed a tantárgyakat. Ja és a középfokú nyelvvizsga nem egyenlő a szakmai nyelvvizsgával. Nem tudom neked milyen van, mert csak annyit írtál, hogy van nyelvvizsgád.
2009. júl. 29. 09:47
 3/5 A kérdező kommentje:

Német középfokú szakmaim van, angolból pedig van általánosom, de gondoltam nem árthat ha szerzek 1 angol szakmait is, de azt elfelejtettem leírni,h levelezőre fogok járni, tehát én alapból csak 2-3hetente fogok péntek-szombat suliba járni...

Így más a helyzet?

2009. júl. 29. 10:59
 4/5 anonim ***** válasza:

nálunk /SZTE/ abszolút senki meg nem kérdezi milyen nyelvvizsgád van,felveszed az órát,bejárogatsz.,

tekintve h.semennyi kreditet nem ér,sokszor vizsga sincs...van tárgy ahol 2 zh-t íratnak félév közben és kész.jegyet nem kapsz!csak aláírják az indexet,de mivel már az se kötelező,így végülis mindegy h.bejársz-e.te dolgod.

szóval magad örömére járhatsz nyelvkurzusra,merthogy kredit nem jár érte.(kivéve néhány különleges nyelv(finn,japán).

egy félév ezekből nem elég.az meg sajna nem bizti h.minden félévben fel tudod venni.mert hamar betelnek+órarendedhez kell igazodnod.

de nyugodtan felveheted a nyelvvizsgád ellenére is.legalábbis itt Szegeden.

2009. júl. 29. 11:12
 5/5 A kérdező kommentje:

Én Szolnokra fogok járni, ha esetleg van olyan akinek evvel kapcsolatban van vmi tapasztalata.

És köszönöm a válaszokat:)

2009. júl. 29. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!