Ti hany nyelvet tanultok egyszerre?
Mi az a szint, amikor már van értelme elkezdeni egy másik nyelvet?
Illetve ha két különböző nyelvről (pl. francia és német) van szó, akkor sem ajánlott egyszerre tanulni őket?
Angol mellett, ami már elég jól megy és napi szinten használom, németet és japánt tanulok.
Spanyol és olasz viszont elég közeli (bár egyiket se ismerem nagyon, így nem tudom mennyire pontosan), szerintem jobb lenne, ha mondjuk egy olyan féléves vagy pár hónapos eltolással kezded el, csak hogy az alapok ne keveredjenek össze, mint például kiejtés, meg így nem is egyszerre fogod tanulni ugyanazt a két nyelvből, ami több esélty adna az összekeverésnek. Utána már szerintem nem lehet nagy probléma abból, hogy egyszerre tanulod, sőt akár még segíthet is. Szerintem. Nekem soha nem volt bajom abból, hogy németet és angolt tanultam egyszerre bár angolom mindig sokkal jobb volt, illetve mindkét nyelvvel kiskorom óta foglalkozok.
Hello.
En csak angolt ,de kint elek nemetben,nemetul perfekt vagyok,az angol is jol megy mar 9 eve tanulom,es tudok torokul,de nemazert mert tanultam,hanem itt rengeteg torok ismerosom/baratom van es ramragadt.
16/L
Szerintem nekezd el egyszerre,eloszor fejezdbe az egyiket,aztan kezd el a masikat,mert igy nehez lessz.
16/L
Olaszt és spanyolt egyszerre az nagyon durva lenne, annyira hasonlít, összekeveri őket az ember. Még egymás után is néha nagy kihívás ezért.
Akinek van ideje és lehetősége, tanulhat akár három nyelvet is egyszerre, de ne legyen közte az olasz és a spanyol is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!