Az alábbi négy mondatban állítólag van hiba, de én nem találok, valaki segít?
1. We were about to write the test when the light went out.
2. On which page can I find the content of this book?
3. What can we do in such a terrible weather?
4. The wine is healthy if you don’t drink more than a glass of it a day.
3. Az időjárás megszámolhatatlan főnév, így such terrible weather lenne a helyes válasz.
4. A wine elé nem kell the, mert általánosságban beszélsz a borról.
Az első kettőt egyelőre nem tudom.
when the light went out -> when the lishtgS went out
A világítás lights, nem light.
A 2. mondatnál nem igazán értem mit szeretnének megkérdezni. De azt gyanítom, hogy a content of the book ( a könyv tartalomjegyzéke) nem jó így, azt table of contents -nek írják. Szóval On which page can I find the book's table of contents? Vagy Ha a tartalmát akarok megkérdezni, akkor On which page can I find the PLOT of this book.
a hibakereséses feladatoknál általában egy hiba van (nyelvtani v. helyesírási), nem cserélhetsz, hagyhatsz el, tehetsz be szót - így szerintem itt a "table of contents" (ami tökéletes:) kifejezésből, simán csak a contents kell, ami szerencsére szintén tartalomjegyzéket jelent
ha megnézed szótárban, így is találod meg:
(table of) contents - tartalomjegyzék
üdv
:)
no, most nézem, hogy ezt jól félreérthetően fogalmaztam - szóval cserélhetsz persze, ha pl. is helyett are kell -- bocsi, szóval valahogy úgy értettem, hogy nem bővítheted kedved szerint más, rokonértelmű szóval, stb.
üdv
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!