Hogy hangzanak a lenti mondatok magyarul? Tudnátok segíteni?
Éppen olvastam a weboldalt, mikor elakadtam egynéhány mondatnál (nem tudtam elég magyarosra lefordítani):
1. However much men sneer at women, their claims to superiority are not borne out by statistics. Let’s consider the matter of driving, for instance.
Ennél meg a "maintaining the fiction" kavart be:
2. Yet men go on maintaining the fiction that there are many jobs women can’t do.
Forrás: ***** (az első oldalon vannak)
* Automatikusan eltávolított tartalom.
1.Habár sok férfi mosolyog gúnyosan a nőkre, az igényeik a felsőbbrendűségre nem éppen erősítik meg a statisztikákat. Példaképpen fontoljuk meg a vezetés ügyét. (Úgy érti az utolsó mondatot, hogy van egy tévhit, miszerint a nők nem tudnak vezetni.)
( amúgy oké, értem én, hogy mit mond, de tényleg nem lehet magyarosan lefordítani.)
Hú a második! Ezt is értem. Csak..jaj.
2.A férfiak még mindig (szívesen) fenntartják az elméletet(fikciót, elképzelést, tévhitet), miszerint rengeteg munka van, amit egy nő nem tud elvégezni.
Na, tehát a férfiak még mindig tartják az álláspontjukat, miszerint rengeteg munka van, amit a nők nem tudnak elvégezni. Talán így a legmagyarosabb.:D
Első vagyok, még eszembe jutott valami.
2.A férfiak még mindig szívesen ÉLTETIK azt a tévhitet/elméletet/fikciót, miszerint rengeteg olyan munka van, amit egy nő nem tud elvégezni.
Na:D
az elsőn finomítanék, ha szabad
bear out - igazol, megerősít
by statistic - a statisztikák által
és hát, nem köll annyira ragaszkodni a szó szerintiséghez :)
az eleje jó
Bármennyire gúnyosan/megvetőn mosolyog is sok férfi a nőkön, azon állításukat, mi szerint felsőbbrendűek lennének, nem támasztják alá a statisztikák. Gondoljunk csak pl. a vezetésre.
üdv
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!