Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogy van HELYESEN angolul:...

Hogy van HELYESEN angolul: nemespenész?

Figyelt kérdés
(Online szótárak szerint "mold", de ha visszafordítom, más jelentés jön ki.)

2012. aug. 29. 16:30
 1/9 anonim ***** válasza:

ez attól lehet, hogy a fránya angolban egy szónak tucatnyi (gyakran egymásnak teljesen ellentmondó) jelentése van

mould (BrE)/mold(AmE) - jelent penészt is, de hogy nemes-e...

nem tudom, ez segít-e:

[link]

mindenesetre e szerint a mould/mold nő a kajákon


üdv

:)

2012. aug. 29. 19:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:

mold!!!

ha nem hiszed, nézd meg pl WIKI-n salami-t (salami ingredients alcímnél)


vagy google képkereső "salami mold"...

2012. aug. 29. 19:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
Mondjuk én kifejezetten a Botrytisre gondolok, amitől aszúsodik Tokajban a szőlő. Vajon helytálló lehet ez a kifejezés erre is?
2012. aug. 29. 19:11
 4/9 A kérdező kommentje:

Most találtam meg neten: noble rot! :) A legkézenfekvőbb kifejezés nem jutott eszembe! :P


Köszönöm szépen a válaszokat! ;)

2012. aug. 29. 19:16
 5/9 anonim ***** válasza:

én nem értek hozzá - a "nemes rothadás" :) egyenlő lenne a penésszel???

[link]

[link]


a mold megjelenik a borkészítésnél, csak az a baj, hogy el kell távolítani - akkor nem lehet nemes, ugye?


üdv

:)

2012. aug. 29. 19:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:
Valószínűleg az nem nemes, mert az aszúnál a botrytist nem távolítják el, hanem kifejezetten szükséges. Lehet hogy ez így nem pontos fordítás, a lényeg, hogy ha angolul akarom elmagyarázni valakinek, az megértse.
2012. aug. 29. 19:36
 7/9 A kérdező kommentje:
Még annyit, hogy a botrytis nem a borkészítésnél jelenik meg, hanem már a szőlőtőkéken "megtámadja" a gyümölcsöt. Tehát az amit te olvastál, az más. :)
2012. aug. 29. 19:38
 8/9 anonim ***** válasza:

nem mondtad, hogy borokról van szó, nekem a szalámi ugrott be :-))))

pedig borivó lévén nem ismeretlen a dolog (bár a desszertborokat ki nem állhatom, és egyik Tokaji sem a szívem csücske...)

Tudtommal ugyanaz a botrytis csinálja a kárt a szőlőkben, mint ami bizonyos desszertboroknál az erjedési folyamatban is szerepet játszik (és valóban "noble rot" néven fut)...

2012. aug. 29. 20:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
Akkor sry a pontatlanságért! :) Lényeg, hogy megvan, amit kerestem! :)
2012. aug. 30. 09:38

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!