a mold megjelenik a borkészítésnél, csak az a baj, hogy el kell távolítani - akkor nem lehet nemes, ugye?
üdv
:)
2012. aug. 29. 19:29
Hasznos számodra ez a válasz?
6/9 A kérdező kommentje:
Valószínűleg az nem nemes, mert az aszúnál a botrytist nem távolítják el, hanem kifejezetten szükséges. Lehet hogy ez így nem pontos fordítás, a lényeg, hogy ha angolul akarom elmagyarázni valakinek, az megértse.
2012. aug. 29. 19:36
7/9 A kérdező kommentje:
Még annyit, hogy a botrytis nem a borkészítésnél jelenik meg, hanem már a szőlőtőkéken "megtámadja" a gyümölcsöt. Tehát az amit te olvastál, az más. :)
2012. aug. 29. 19:38
8/9 anonim válasza:
nem mondtad, hogy borokról van szó, nekem a szalámi ugrott be :-))))
pedig borivó lévén nem ismeretlen a dolog (bár a desszertborokat ki nem állhatom, és egyik Tokaji sem a szívem csücske...)
Tudtommal ugyanaz a botrytis csinálja a kárt a szőlőkben, mint ami bizonyos desszertboroknál az erjedési folyamatban is szerepet játszik (és valóban "noble rot" néven fut)...
2012. aug. 29. 20:50
Hasznos számodra ez a válasz?
9/9 A kérdező kommentje:
Akkor sry a pontatlanságért! :) Lényeg, hogy megvan, amit kerestem! :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!