Melyik a kedvenc idegen nyelved és miért?
Ezt beszéled ?
Mennyire könnyen tanulható tapasztalatod alapján?
Egy idegen nyelvet nem beszélőnek melyiket ajánlanád otthoni tanulás keretében?
Spanyol és a német a kedvencem.Mindkettő a kiejtésétől nagyon tetszik nekem,a spanyol az egyszerűsége miatt,a német a bonyolultsága miatt.
Németből csak kb 100szót ha tudok,spanyolból egy kicsit többet,de most kezdtem tanulni a spanyolt 1hónapja,szóval még ezért nem tudok valami sok mindent.
A spanyol az szerintem könnyen tanulható,a német mindenki szerint nehezen tanulható.
Aki nem beszél semmilyen nyelvet annak az angolt ajánlom,aztán mondjuk a spanyolt.
Nekem a kedvencem az angol és a francia. Sajnos franciául nem tudok, de a hangzása nagyon tetszik, viszont arról azt mondják, hogy nehéz.
Az angol egész jól megy. Egyetlen nehézsége az igeidők. De azért ebbe is bele lehet jönni sok-sok gyakorlással. Viszont a többi nyelvtani szabály az angolban (passzív szerkezet meg ezek) egyáltalán nem nehezek. És az ebben a nyelvben a jó, hogy nincsenek benne kivételek (rendhagyó ragozású igék vannak, de a nyelvtan mindenre vonatkozik, és ha ezt megtanulod, azt mondják, hogy utána a spanyol meg mondjuk az olasz már könnyebb lesz.
Szerintem, ha még nem tudsz angolul, mindenképpen azt kezdd el, mert azt gyakorlatilag a világ minden területén beszélik. Hogy otthon mennyire tudod elsajátítani, nem tudom. Javaslom, hogy legalább az alapokat tanártól tanuld meg, de ha ez nem kivitelezhető, akkor az Oxford Angol Nyelvtan Magyarázatok-Gyakorlatokat ajánlom, valamint a Rosetta Stone nevű programot, a szavak tanulásához.
Spanyol. Azért, mert nagyon tetszik az -os, -as végződés. Lehet, hogy vicces, de ez van.
Ezt csak kicsit beszélem, 3-4 másik nyelvet tanultam meg jobban, úgy alakult.
Még semmilyen nyelvet nem tanultál, úgy tanulnál otthon nyelvet? Szerintem így szinte mindegyik egyforma nehéz lenne. Talán olyat érdemesebb választani, aminek a kiejtése egyszerűbb, tehát az angol és a francia helyett mondjuk a német vagy az olasz vagy akár a spanyol.
Egyedül tanulásnál talán a kiejtés az, ami nagyobb probléma lehet, mert egyedül meg lehet érteni azt pl., hogy micsoda az a szenvedő szerkezet és egyebek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!