Dexam írásbeli kifejtés/fogalmazás írás?
Szia! Találtam neked egy feladatot!
Ezek egy dexamos könyvből vannak.
Néhány fontos mondat (ezek sok témával kapcsolatban írhatod):
You have been selected for the position of.... kiválasztottak a pozíció/munka betöltésére
You will be informed in due course-időben értesítve lesz
You will be informed a week or so- 1 héten belül értesítve lesz
We have great a pleasure in informing you that...-Örömmel értesítjük, hogy...
We are sorry to inform you that...Sajnálattal értesítjük, hogy...
Please accept our/my congratulations on...-Fogadja gratulációnkat...
I am writing to you with reference to...-ezzel kapcsolatban írok neked.
I am writing to you regarding....- ezzel kapcsolatban írok neked.
This is certainly not the case, since... egyértelműen nem ez a helyzet, hiszen...
It is a well-known fact that...- egy jól ismert tény, hogy...
Regarding .....(sg)- ami azt illeti.
We look forward to reading a more objective reporting in.... Kíváncsian várjuk, hogy írjon egy objektívabb cikket/jelentést xy témában.
Thank you in anticipation of your cooperation in this matter.- Előre is köszönöm együttműködését ebben a témában/problémában.
Please let me know if/whether+(egyenes szórend)you need further information- Kérem tudassa, ha több infóra van szüksége.
I kindly ask you to-Kérem szépen, hogy...
I would also like to know..-Azt is szeretném tudni, hogy...
Should you need any further information please do not hesitate to contact me.- Ha több infora van szüksége, ne habozzon, vegye fel velem a kapcsolatot.
Once again, I apologise for any inconvenience.- Mégegyszer elnézést a kellemetlenségért.
I would appreciate your immediate attention in this matter- Méltányolnám,, ha azonnal foglalkozna a problémával.
ezeket én felsőfokú nyelvvizsgára gyűjtöttem, de neked is jó lesz, át is fogalmazhatod, hogy jobban passzoljanak a témádhoz. És nézd át, hogy nincs-e benne helyesírási hiba, mert nagyon siettem!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!