Hogyan veszitek rá magatokat a rendszeres (napi) több órás nyelvgyakorlásra?
Figyelt kérdés
2012. aug. 27. 17:24
1/6 anonim válasza:
Sehogy :x sok sorozatot és filmet néztem angolul magyar felirattal. Ezen kívül meg csak a beszélgetést kell gyakorolni azt meg nem egyedül csinálod.
2/6 anonim válasza:
Én angolul írok naplót.
Sokat segit abban, hogyan fejezzem ki magam.
De ezen kívül én is a filmeket angolul szoktam nézni felirattal vagy akr anélkül. Ezekkel szorakozás közben is tanulhtasz
3/6 anonim válasza:
Én filmeztem meg sorozatoztam gimiben 2 éven keresztül és simán ment egy középszintű nyelvvizsga.
4/6 anonim válasza:
Szerintem túlhangsúlyozzák ezt a filmet/sorozatot nézve tanultam meg x nyelvet...
Nekem ne mondja senki, hogy felnőttként, amikor már kialakult egy nyelvi rendszer (szókincs, nyelvtan, szemlélet, stb) az elmében, akkor is olyan sokat visz előre a filmnézés anélkül, hogy leülsz és tanulod a nyelvtant, szókincset...stb.
Igen, kell filmet nézni, de azzal nem fogsz annyit haladni, mint ahogyan azt lefestik. Kíváncsi volnék az ezt reklámozó emberek tényleges nyelvtudására...
Ezt nyelvtanárként mondom.
5/6 anonim válasza:
Én inkább azt mondanám, hogy ez lassabb módszer, ha arra támaszkodsz, hogy a filmekből akarsz tanulni. Viszont nekem még gimiben ugye volt rá időm. Másodikos voltam mikor elkezdtem angolt tanulni (9. év közepén költözés miatt váltottam sulit és egy szakközép és gimibe mentem ahol fél évig szakközépben csak 1nyelvem volt) és kb. ekörül kezdtem el a sorozat nézést is ami 4. év végére elért oda, hogy 0felkészüléssel ment egy középszintű nyelvvizsga de végül is az nem nehéz.. Viszont időközben is segített mert azért az angol órákon ritkán találkoztam olyannal, hogy valamit ne értettem volna :x
6/6 anonim válasza:
szerintem is túl van spilázva, nem rossz módszer mert valamennyire ki is vagy kapcsolódva, de azért az hogy társalogsz,naplót vezetsz, olvasol, vagy feladatokat oldasz meg az sokkal intenzívebb dolog, kiegészítésnek persze jó a tv,rádió,film.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!