Szerintetek melyik lenne jobb döntés? Részletek lent.
A következő egy évben leszeretnék tenni 2 nyelvvizsgát, vagy egy felsőfokút. Ez is itt a kérdés, melyiket könnyebb: Angol felső, vagy egy angol és egy német közép?
Az angolt értem, de nehezebben beszélek, a nyelvtanon és a szavakon is csiszolnom kell, és azt mondják, az angol könnyebb. Németből a szókincsem jónak mondható, mondjuk azon is kell csiszolni, de a német szavakat könnyedén megtanulom. Hallásból se vagyok rossz, viszont nyelvtanból igen.
Másik oldalról:
Angolt heti 4órában fogok tanulni, és jó tanár, emellé fogadnék heti 1órában 1 magántanárt,
a német óránk elég laza, csak én akarok most nyelvvizsgázni a csoportból, így elég lazára veszi a tanár. Igazából a felét csak elbeszéljük. Szval amellett lehet hogy heti 2 órában is kell járnom magántanárhoz, meg kell még több önszorgalom, mert közbe az angolt is kell tanulnom. Jövőre egyetemre megyek, és tudom, hogy nehéz dolgom lesz, azért szeretnék ennyire belehúzni nyelvterén, mivel ügyvéd szeretnék lenni, oda kell a 2 felső, és így is elég lesz ott átmenni a vizsgákon, stb.
Szerintetek??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!