Középszintű angol érettségin 25% ot értem el, menni idő lenne felsőfokú angol nyelvvizsgát letennem?
"Érdemes kimenni, de csak ha már van egy min közepes tudásod."
ez h.lyeség. unokatesóm 0 német nyelvtudással ment ki Ausztriába, és fél év múlva tudott németül beszélni/írni. mai napig ott kint dolgozik.
(mellesleg több ember szerint a német nehezebb mint az angol)
Na igen, de eleinte nulla tudással nehéz boldogulni.
Aztán persze szép lassan ragad az emberre és a végén egész jól megy majd neki az írás és a beszéd, DE ettől függetlenül mondjuk egy nyelvvizsgát nem feltétlenül tudna letenni (mondjuk ha már valaki kint van és dolgozik, akkor mire neki nyelvvizsga, de maradjuk az elméleti kérdésnél), mivel mint már elhangozz ott sokkal inkább olyan nyelvtani dolgokra mennek rá, ami nem feltétlenül ragad csak úgy meg a mindennapokban.
Amúgy igen, a német nehezebb egy kicsit tényleg.
2006 márc. végén mentem ki Brémába a vb-n már folyékonyan csajoztam.Mikor krdezték,h mióta vagyok itt és montam mindenkinek leesett az álla.Mondjuk napi szinten néztem tv-t és a sportújságok segítették a legtöbbet,mert azokat mindig elolvastam.
Ill nem is az újságok segítették a legtöbbet,hanem az a tudat,hogy nem értettem a társaságomban lévőket,sokszor mikor nevettek azt hittem,hogy rajtam vagy csak nem értettem ez nagyon zavart és szerintrem ennek köszönhetően ragadt rám a nyelv.
Ezért i írtam a régebbi hsz-ben,h ne foglalkozz ezekkel a hű de okos emberkékkel,kimész angliába pár hónap és perfekt leszel.És te valóban fogsz tudni angolul,nem úgy mint a hazaiak.
Dolgoztam vendéglátásban,voltak nyelvvizsgások is mégis inkább hozzám jöttek a vendégek ha valami bajuk volt.
Annyira nagy gond nem volt a nyelvvizsgásokkal sem,csak ők kb úgy beszélgettek mint Arany Petőfivel.
Én meg úgy mint egy német a némettel...utcanyelven hétköznapi beszéddel.
Tök jó, csak a kérdés nem ez volt, hanem az, hogy a nyelvvizsgára mennyi idő alatt készülhet fel.
Hiába megy ki, persze tök jól el fog beszélgetni ott mindenkivel de egy nyelvvizsgán ettől még simán meg fogják húzni.
Eléggé eltértünk a tárgytól.
Kérdezőnek a diplomához kell a nyelvvizsga, ha intenzíven tanul 2-3 év alatt eljuthat a középfokra, de ez tőle is függ, illetve a képességeitől, bár a 25%-os érettségi nem jó előjel. Próbálkozz más nyelvekkel is, mert nem biztos, hogy angol lesz nálad a nyerő, meg ha nagyon nagyon nem megy a nyelvtanulás érdemes diszlexia vizsgálatra elmenned. (Mellesleg ha bizonyítottan diszlexiás vagy, akkor nyelvvizsga nélkül is megkaphatod a diplomád)
17:45-nek abban igaza van,hogy lehet próbálkoznod kellene másikkal,lehet a német jobban megy.Én is angolt tanultam,elbeszélgetek az angollal is,mégis a német sokkal közelebb áll hozzám,nem tudom,talán azért mert keményebb.Az angol inkább dallamos,viszont amit nagyon szeretek beszélni és a helyiek szerint nagyon szépen beszélem,azok a szláv nyelvek.Határmenti gyerek vagyok járunk át Kassára és mikor csillogtatom a szlovák tudásom,nem mondják,meg h nem vagyok az,csak mikor megáll a tudomány és nem értem mit mondanak. :-D
Mondjuk kedvenc idegennyelvem az a szerb. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!