Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Német, angol, török, svéd és...

Német, angol, török, svéd és japán után milyen nagyon könnyü, de hasznos nyelvet ajánlotok? Bármilyen lehet igazából nem muszály annyira hasznosank lennie. Persze olyat amit simán eltudok sajátítani kb.3-4 hónap alatt.16/L

Figyelt kérdés
2012. aug. 18. 10:37
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
52%

Orosz!

Hasznos és szép. (Bár van aki szerint nem szép, mert "ropogó" a hangzása).

2012. aug. 18. 20:00
 12/21 anonim ***** válasza:
Japánból a JLPT 5 fokú nemzetközi nyelvvizsgán mérve milyen szintű a tudásod? Azért érdekel, mert nem sokan mondják, hogy "nagyon könnyű" ;)
2012. aug. 19. 06:51
 13/21 A kérdező kommentje:
Hát ugy nemtom milyen szintű. DE ahogy mondtam alapszinten megy. Megy a hiragana, katakana, kanji, néhány nyelvtani szabály és kb.300 szó.
2012. aug. 23. 16:00
 14/21 anonim ***** válasza:
mennyi kanji?
2012. aug. 24. 17:52
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Attól hogy le tudod írni a kanákat, tudsz sok szót és kanjit meg pár nyelvtani szabályt még nincs meg az alapfok. Én iskolában tanulok japánul, napi szinten. Az általad leírtakból többet tudok nálad japánból, de nem nem mondanám hogy akárcsak alapfokon tudnék. Tanuld a nyelvet mert nagyon gyönyörű, de amíg nincs meg az 5-ös fokú nyelvvizsga sem belőle, addig ne nagyon biztasd magad hogy ismered a nyelvet :)

Ettől függetlenül nagy respect neked hogy ilyen sokoldalú vagy, én is rendkívül érdeklődöm a különböző nyelvek iránt ^^

2012. aug. 24. 18:41
 16/21 A kérdező kommentje:
Azt nem tudom, hogy mennyit tudok, nem számolom, de tudok belőle sokat.
2012. aug. 25. 19:53
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
De ha a többi nyelvet is csak ennyire tudja...
2012. aug. 25. 20:54
 18/21 anonim ***** válasza:
A sok kanji meg az, hogy tudja a számokat
2012. aug. 25. 20:54
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Igen, azt hiszem, a nyelvtanulásról kicsit nagyobb alázattal kellene beszélni... Japán esetében a kanák, a kb. 300 szó, némi nyelvtan és kandzsi valóban még az 5 fokú nemzetközi nyelvvizsga legalsó, legkönnyebb szintjét sem nagyon éri el, pedig az még nem is az alapfokot jelenti, hanem az un. "minimum" szintet.

Az egészséges önbizalom persze jó, ha megvan, de azért az sem árt, ha az ember pontosan tisztában van azzal, hogy mivel hol tart, és milyen út áll még előtte.

Azt hiszem, kissé kezdünk elkanyarodni az eredeti témától :)

2012. aug. 27. 05:53
 20/21 anonim ***** válasza:

Angolt mennyi idő alatt tudtad folyékonyra megtanulni?

Most álltam neki tanulni, mert suliba németet tanultam, de kíváncsi lennék, hogy kb mennyi idő alatt sajátítható el normálisan.

Tudom függ attól, hogy mennyit tanulok, stb.

2012. okt. 4. 23:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!