Adnátok véleményt a szláv nyelvekkel kapcsolatban?
Figyelt kérdés
Az érdekelne mielőtt választanék a tanulásban egyet , hogy melyik a legszebb , leghasznosabb illetve legkönnyebben elsajátítható?2012. aug. 11. 18:28
1/6 webnyelv válasza:
Szerintem a bolgár a legkönnyebb, az orosz a leghasznosabb. De attól függően, mire akarod használni, pl. a szlovák, lengyel is hasznos lehet, vagy bármelyik.
A legszebb talán a horvát.
Ez szubjektív vélemény.
2/6 A kérdező kommentje:
Igazából csak nagyon tetszenek . Nincs velük komolyabb szándékom csupán időtöltés céljából szeretnék megtanulni egyet . Így jobban a saját nyelvükön hallgathatnám ( és persze érthetném ) dalaikat , műsoraikat, filmjeiket stb. . Egyszóval a kultúrájukat.
2012. aug. 11. 18:52
3/6 anonim válasza:
Hát nálunk még szlovák fordítót/tolmácsot is keresnek. És nem minimálbért ajánlanak érte..
4/6 anonim válasza:
Nekem már többen is mondták+olvastam is ,hogy az orosz az nagyon hasznos(lesz) és a szlovák is. Hogy melyik a legszebb, szerintem a szláv nyelvek alapból nem szépek szóval azért nem hasonlíthatók az angolhoz vagy spanyolhoz, franciához mert azok tényleg szépek. De nem is ez a lényeg, hanem,hogy melyik a hasznos, és én azt javaslom,hogy oroszul tanulj, mert azzal tudsz majd mit kezdeni.
5/6 anonim válasza:
Nyelvtanilag hatalmas különbségek nincsenek köztük, bár a bolgár/macedón nagyban eltér a többi szláv nyelvtől. Hogy könnyebbek-e ettől vagy nehezebbek, nem tudom, nem sok szerencsém volt még hozzájuk; véleményem szerint a szerbhorvát is nehezebb a keleti szláv nyelveknél. Hangzásra is viszonylag hasonló mindegyikük, de szerintem a legszebb az orosz, és rögtön a nyomában a lengyel. A leghasznosabb mindenképpen az orosz, a legnagyobb nyelv közülük, "nagy" kultúrával, komoly gazdasági hatással.
6/6 anonim válasza:
Szerintem kb. ugyanannyira könnyű/nehéz mindegyik, ugyanis a nyelvtana egyiknek se könnyű... talán az orosz a leghasznosabb és a lengyel a legszebb... legalábbis nekem az tetszik és tanulom is! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!