Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Nyelvvizsgán ha levélírásnál...

Nyelvvizsgán ha levélírásnál csak email cím van megadva, hogyan kell címezni?

Figyelt kérdés
Hivatalos levelet kellett írnom és csak email cím volt... Magamnak megírtam az adataimat, címet, dátumot. A címzettnek csak azt az email címet írtam le, más felhasználható infó nem volt. Még a társaság neve sem... ezért sok pontot levonnak majd?

2012. aug. 11. 16:03
 1/6 webnyelv ***** válasza:
E-mailnél szerintem amúgy sem szoktak nagy címzést megadni. Kb. ilyesmi, hogy Dear Sir, vagy hasonló. Postai levélnél szokás csak odaírni a postacímeket.
2012. aug. 11. 16:06
 2/6 A kérdező kommentje:
Akkor szerinted nagyon lepontozzák, ha a feladónak részletesen leírtam a címemet, országot, dátumot, és email címet címzettnek?
2012. aug. 11. 16:09
 3/6 webnyelv ***** válasza:

Nem tudom. Ha többet írtál, nem akkora gond, mint ha kevesebbet írtál volna.

Szerintem vannak nagyon precíz emberek, akik pl. állásra jelentkezésnél levélformát adnak a mailnek, bár angolban ilyet nem láttam, csak magyarban.

2012. aug. 11. 18:39
 4/6 A kérdező kommentje:

köszi a választ! :)

még talán azt szeretném kérdezni, hogy szerinted a tartalmat mennyire pontozzák le, ha a az összes szempontról írtam, de a legtöbbre csak egy hosszabb mondatot volt helyem írni?

2012. aug. 16. 10:51
 5/6 webnyelv ***** válasza:
Szerintem nem akkora baj az. Szabadon fogalmazod meg a levelet, és hogy mibe mennyire mész bele, az már rajtad múlik.
2012. aug. 16. 21:30
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszodat! :)
2012. aug. 17. 11:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!