Nyelvvizsgán levélírásnál mit csináljak, ha nincs cím megadva?
Figyelt kérdés
Van egy könyvem, amiből gyakorlok, ez a feladat egy része: Legyen benne a címed és a címzett címe is, hivatkozássor, dátum, üdvözlés és zárás.
nincs megadva semmi, csak azt tudom, hogy egy repülőtársaságnak írok egy eltűnt csomag miatt.
Egyébként B2 TELC nyelvvizsga, ha valaki volt már, megköszönnék néhány tapasztalatot.
2012. aug. 6. 16:51
2/6 A kérdező kommentje:
Igen, azt kihagytam, h angol de gondolom ez olyasmit jelent, hogy Tisztelt Hölgyem/Uram. ez megvan, de konkrét címet kell megadni és hivatkozást... mit kezdjek ezzel?
2012. aug. 6. 17:37
3/6 anonim válasza:
Mindig legyen a tarsolyodban egy tipp-cím, név, dátum. Találd ki! De fontos, hogy legyen, ezzel is mutatva a levélforma tudásod.
A vizsga, amire mész, nem vészes! :) Nekem elsőre meglett, és tényleg mondhatom, simán ment! Neked is simán fog! Lazíts és sok sikert! :)
4/6 anonim válasza:
A repülőtársaság már alapból megvan, így tudod,hogy kinek írsz. A többit meg improvizáld. Nem azon múlik hidd el, hogy mos Londoni vagy New York-i címet írsz.
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönök minden választ, csak abban voltam bizonytalan, hogy mennyire kötnek bele a fiktív adatokba... most azt csinálom, h spontán írok címeket csak úgy egy lapra, így biztos lesz a tarsolyomban, ha rögtönözni kell :))
2012. aug. 6. 19:20
6/6 anonim válasza:
Meg tudtad írni vizsgán?
Vizsga milyen lett?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!