Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mennyi idő megtanulni a...

Mennyi idő megtanulni a francia kiejtést?

Figyelt kérdés

2012. aug. 9. 16:56
 1/7 A kérdező kommentje:

Ez lenne a harmadik nyelvem, de nagyon zavarosnak érzem a kiejtést, az írásról nem is beszélve :D

(1. nyelv: német)

(2. nyelv: angol)

2012. aug. 9. 17:06
 2/7 anonim ***** válasza:
Én először tanultam a németet, utána franciát, majd angolt. Hidd el egy pár hónap és belejössz. Elsőre nehéznek tűnik, de nem olyan nehéz szerintem. Legalábbis nekem az angolnál könnyebb-bár lehet azért mert előbb tanultam. Na a lényeg, hogy nem olyan nehéz.
2012. aug. 9. 17:33
 3/7 reptoid ***** válasza:
100%

Amilyen bonyolultnak tűnik, olyan logikus. Bár én gyerekkoromban tanultam kint, most tanítok pár embert, és egy kezemen meg tudom szerintem számolni, hogy hány kivétel van középszintre. A neveket persze nem számítva, mert az hagyomány alapján megy.

A hangok ejtésébe is bele lehet jönni hamar, kis gyakorlás. Pl a francia r-hez mondjad, hogy í, ű, r, í, ű, r stb :D

2012. aug. 9. 17:37
 4/7 anonim ***** válasza:
nekem is ez a harmadik nyelvem, szintén német volt az első, angol a második. Nekem az angolnál vhogy sokkal könnyebben megy... Én egész hamar belejöttem. Azt, hogy az egyes betűkapcsolatokat hogyan is kéne ejteni, pl. ai= e, azt híres nevekkel tanultam meg, nekem ez a módszer nagyon sokat segített, és még igazából segít a mai napig is, elég kezdő vagyok még azért. :D Voltaire -Volter , baudelaire -bódler, stb. Ha gondolod, akkor ezeket a neveket szivesen leírogatom , ha nem ismered ezt a módszert.
2012. aug. 9. 20:29
 5/7 reptoid ***** válasza:
Az au mondjuk rövid o, az eau a hosszú ó. Szal "bodler".
2012. aug. 9. 20:34
 6/7 anonim ***** válasza:

jogos. :D

harmadik voltam.

2012. aug. 9. 20:43
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek :)

Már érzem, hogy egy kicsit jobban megy :D

És harmadik, te le tudnád nekem tényleg írni? :) Azt megköszönném.

2012. aug. 9. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!