Az alábbi két tesztben melyik a helyes? (mindkét esetben két válasz is helyes)
1. She was wearing a … evening dress.
(A) lovely blue (B) lovely new blue
(C) blue lovely (D) new lovely blue
2. Why did he buy that … sports car?
(A) huge Italian (B) Italian expensive huge
(B) Italian expensive and huge (D) expensive huge Italian
szerintem lovely blue és new, lovely blue
huge Italian meg talán expensive, huge, Italian
nálam mindkettő A-D, mivel sem a lovely blue, sem a huge Italian szórendje nem felbontható, innentől kezdve mindkettőnél marad a D második jó megoldásnak
üdv
:)
érdekes, köszi #2
eddig nem vitatkoztam a sulinettel, mert feltételeztem, hogy tudnak angolul, de most komolyan megrendült a bizodalmam
ha a D jó, az A is jó (Italian car), ráadásul sokkal jobb, mint a C, amit véletlenül sem mondanék - igazából én aztat írnám:
Where did you buy that huge and expensive Italian sports car?
melléknevek sorrendjében ugyebár elől van a méret (huge), utána a kor (new, old), és csak utána a többi milyenség ( szín - blue, származás - Italian), stb. -- legalábbis én így tanítom
üdv
ja, lehagytam a véleményt, mert azzal kezdek, így az egyesnél javítom magam: a "best" tényleg az A-B (noha a D-t is meg lehet magyarázni:)
és a sorrend (hátha később segít valakinek)
1st – Opinion – nice, ugly
2nd – Size – big, small
3rd – Age – old, new
4th – Shape – square, circular
5th – Colour – blue, black
6th – Material – glass, plastic
7th – Origin – British, Hungarian
8th – Purpose – racing, running
üdv
ha a származás van a 7.helyen akkor miért jó az Italian expensive and huge?
méret előrébb van mint a származás,eredet nem?
Jó kérdés (#7) - szerintem nem jó
érdekességnek még annyit, hogy én ugyan eredetileg angol oldalakról szedtem a sorrendet, amikor tanítani kezdtem, de kíváncsiságból beírtam a magyar gugliba, és ezt adta ki első helyen:
A sulinetnél is hetedik a származás, szóval ezzel a válasszal ellentmondnak önmaguknak, mert hogy az Italian biztosan nem vélemény... :)))
üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!