Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Az alábbi tesztben miért nem...

Az alábbi tesztben miért nem a d a helyes válasz?

Figyelt kérdés

Chess ... was invented by the Chinese, is a popular game.

A) , that

B) that

C) which

D) ,which

2012. júl. 26. 06:41
 1/5 anonim ***** válasza:

Ez egy bővítő relative clauses. Vagyis vonatkozói alárendelés.

A szabály az, hogy bővítő mondat esetében ki kell rakni a vesszőt (A vagy D), és a which nem helyettesíthető. Ezért D.

Szűkítő esetben nincs vessző, és a which helyettesíthető that-el.

[link]

2012. júl. 26. 09:09
 2/5 anonim ***** válasza:

Bocs, nem láttam a 'nem' szót a kérdésben.

De nem látok rá semmi okot, szerintem mindenképp a 'd' a jó :)

2012. júl. 26. 09:44
 3/5 webnyelv ***** válasza:

Tényleg a D kéne, hogy a helyes legyen. Azért, mert a Chinese után vessző van, a Chess után is vessző kéne. "Vesszős" (extra information, non-defining/bővítő értelmű) mellékmondat esetében meg a that nem lehet, ezért a which kéne mindenképp.

Jó lenne vessző nélkül is, úgy kicsit mást jelentene, de akkor a Chinese után se kéne vessző.

2012. júl. 26. 12:35
 4/5 A kérdező kommentje:

webnyelv! képzeld a sulinet oldalon találtam,valamelyik nap linkeltél nekem az oldalról,akkor írtam,hogy hasznos oldal. :-)

lám. mindenhol vannak azért hibák :-) (c választ írják helyes válasznak)

köszönöm a megerősítést :-)

2012. júl. 26. 18:16
 5/5 A kérdező kommentje:
Ifjutitán neked is köszönöm ám!
2012. júl. 26. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!