Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan fejezzük ki az alábbi...

Hogyan fejezzük ki az alábbi szerkezetet franciául?

Figyelt kérdés

Pl.

Könnyű Pierre-rel dolgozni.

C'est facile travailler avec Pierre.

2012. aug. 2. 10:15
 1/5 anonim ***** válasza:
facile DE travailler ..
2012. aug. 2. 10:19
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszi!!!

Akkor az ilyen szerkezetek:

melléknév + DE + főnévi igenév?

2012. aug. 2. 10:21
 3/5 webnyelv ***** válasza:

Nekem is régi dilemmám, kell-e ilyenkor DE vagy nem. Remélem, az első jól tudja. Rémlik egy ilyen kifejezés, hogy il est interdit de stationner ici (tilos itt parkolni). Tehát valószínű kell DE.

C'est facile helyett Il est facile is jó, a főnévi igenevet pedig ezek szerint DE-vel kapcsoljuk hozzá.

C'est facile de travailler avec Pièrre.

Il est facile de travailler avec Pièrre.

(Pièrre-en ékezet, billentyűzetnek problémás, tudom. :D )

2012. aug. 2. 14:36
 4/5 A kérdező kommentje:

Szia!

Közben sikerült utánanéznem, és igen, kell a "de". :)

Köszi a megerősítést!

Magyar billentyűzetről írok, így a franciára jellemző ékezeteket nehezebb jelölni.

Még erre kellene egy megoldást találni. Az ALT code-ok meg brutálisak lennének francia szövegek gépelésénél... :(

2012. aug. 2. 15:02
 5/5 webnyelv ***** válasza:

Nálam be van állítva az olasz billentyűzet is alapból, mert olaszos vagyok. Bal ALT + SHIFT-tel válthatsz a különböző (beállított) nyelvű billentyűzetek között. Olasz billentyűzeten az ő felel meg az è betűnek. Próbáltam régebben francia billentyűzetet is belőni, de nagyon nem találtam rajta a különböző betűket. Olasz billentyűzeten még az à is rajta van, ez a magyar á billentyű!

Francia billentyűzetből van többféle, franciaországi, kanadai, de egyiket se tudtam használni.

Remélem, segítettem. Az ALT-os kódját meg tudod írni a francia karaktereknek, pl. az a háztetős e betű meg a cédille-es c betű elérhetetlen számomra.

2012. aug. 2. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!