Ti hogy tanuljátok az angol nyelvtan példaszavait?
Hááát, amikor egy-egy melléknevet tanultál, kellett volna megtanulni, melyiket hogy lehet használni... Az úgy igen nehéz, hogy tudsz egy csomó melléknevet, és utána próbálod bekategorizálni: atrributive only, attributive/predicative,...
Ez olyan, mint ha németből lenne bizonyos szókincsed, és utána próbálnád a névelőket megtanulni...
Azért nem szabad elkenődni! Valószínűleg valahol hátul mélyen megvannak ezek a dolgok, tehát adott helyzetben több mint valószínű jól használod pl a mellékneveket, de mondjuk táblázatba foglalni őket, hogy melyik lehet csak jelző, melyik lehet csak állítmány része, illetve mindkettő, szerintem egy native speakernek is feladná a leckét!
Ha bizonytalan vagy egy-egy konkrét esetben, akkor egy jó egynyelvű szótár megoldja a problémádat (angol-magyar szótárat én még nem találtam, amelyikben ilyen info lenne)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!