Hogyan lehet a leggyorsabban sok angol szót megtanulni?
Szerintem az olvasás nem éppen a gyors szótanulás miatt jó.
Azzal a szövegértési tudásodat tudod javítani, hogy egy szöveget egészében megérts, de ha egy-két szót meg is nézel, az nem segít annyit, mintha leülnél egy tematikus szókincskönyv mellé és úgy tanulnád. Plusz abból, hogy olvasol összeszehetsz pár ( ebben az esetben ) felesleges szót, ami pedig csak az energiádat veszi el. Én a tematikus szótanulást ajánlom, és persze a filmeket. Nem is baj, ha nem tudatosul benned hogy azokat a szavakat is ismered, amik a filmekben hangzanak el, de a kifejezések elő fognak jönni a megfelelő időben, meglásd : )
Utána pedig, ha már úgy érzed elég szót tudsz, valamint a szövegértéseden szeretnél javítani, nyugodtan olvass könyveket, mert az is nagyon sokat segít : ) De azzal szerintem annyi aktív szótudást nem tudsz összeszedni mint a leülök és megtanulom módszerrel. ( bármilyen nehéz is néha )
Mondom én, de én sose voltam képes megtanulni az összes szót ilyen módszerrel :D Nekem inkább a filmek váltak be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!