Tudnátok adni tippeket TELC nyelvvizsgához?
augusztus 11-én megyek középfokon angolból TELC írásbelire,
tudnátok tippeket adni, hogy hogy lehetne a legeredményesebb a felkészülés?
valamint a levélíráshoz tudnátok tanácsokat adni, és írni olyan szavakat és mondatokat amik jó ha szerepelnek a levélben?
előre is köszönöm a segítséget, és minden tippet szívesen várok :)
már elég régóta készülők, és egy 3 hetes intenzív tanfolyamot is elvégeztem, csak izgulok, hogy milyen lesz.
Az 1000 kérdés 1000 válaszból folyamatosan tanulom a szavakat, meg feladatsorokat oldok meg, csak hasznos tanácsokra lettem volna kíváncsi :)
Ne haragudj, de igaza volt az előbbi válaszolónak. Ilyenkorra már köpnöd vágnod kellene a levélben szereplő kötőszavakat és formulákat. Én azt javasoltam egy másik témában valakinek, hogy a három levél formához, tehát külön-külön készítse el annak vázát. Ez abból áll, hogy mondjuk egy állásra jelentkező levél esetében ezt írod: Dear Sir/Madam,
I am writing to apply for the position of the...... which was advertised in the...... I am a ...... years old ..... and currently working as a ...... satöbbi. Ennek alapján megírnám a helyedben mind a három levelet, jól begyakorolnám, hogy fejből is eszembe jut e minden így sorban, aztán ha ez megy, akkor az már fél siker, akkor már csak a vizsgán kell kreatívan hozzáállni az adott feladathoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!