Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Tudnátok adni tippeket TELC...

Tudnátok adni tippeket TELC nyelvvizsgához?

Figyelt kérdés

augusztus 11-én megyek középfokon angolból TELC írásbelire,

tudnátok tippeket adni, hogy hogy lehetne a legeredményesebb a felkészülés?

valamint a levélíráshoz tudnátok tanácsokat adni, és írni olyan szavakat és mondatokat amik jó ha szerepelnek a levélben?

előre is köszönöm a segítséget, és minden tippet szívesen várok :)

2012. júl. 30. 11:56
 1/6 anonim ***** válasza:
94%
Hát te is jókor kezdesz el készülni rá. :D Gyakorolj telces vizsgafeladatokat, javíttasd ki a leveleket tanárral, olvass utána, bővítsd a szókincsed... Hamarabb kellett volna elkezdened ezeket tanulni, de azért sok sikert hozzá! :D
2012. júl. 30. 22:20
 2/6 A kérdező kommentje:

már elég régóta készülők, és egy 3 hetes intenzív tanfolyamot is elvégeztem, csak izgulok, hogy milyen lesz.

Az 1000 kérdés 1000 válaszból folyamatosan tanulom a szavakat, meg feladatsorokat oldok meg, csak hasznos tanácsokra lettem volna kíváncsi :)

2012. júl. 31. 22:19
 3/6 A kérdező kommentje:
de ment a zöld kéz :))
2012. júl. 31. 22:54
 4/6 figureout ***** válasza:
100%

Ne haragudj, de igaza volt az előbbi válaszolónak. Ilyenkorra már köpnöd vágnod kellene a levélben szereplő kötőszavakat és formulákat. Én azt javasoltam egy másik témában valakinek, hogy a három levél formához, tehát külön-külön készítse el annak vázát. Ez abból áll, hogy mondjuk egy állásra jelentkező levél esetében ezt írod: Dear Sir/Madam,

I am writing to apply for the position of the...... which was advertised in the...... I am a ...... years old ..... and currently working as a ...... satöbbi. Ennek alapján megírnám a helyedben mind a három levelet, jól begyakorolnám, hogy fejből is eszembe jut e minden így sorban, aztán ha ez megy, akkor az már fél siker, akkor már csak a vizsgán kell kreatívan hozzáállni az adott feladathoz.

2012. júl. 31. 23:37
 5/6 figureout ***** válasza:
100%
Illetve még annyit tudnék segíteni, hogy a szóbelihez ezeket a témákat dolgozd ki: kedvenc könyv, kedvenc film, legjobb utazás, kedvenc zene, énekes most hirtelen ezek jutottak eszembe de még van egy vagy kettő. Ha ezeket bő szókinccsel megírod, jól kibővíted, akkor vizsgán lehet el tudod sütni. Nekem az egyik téma pl ez volt: a legjobb élményem. Na ide kb bármelyiket el lehet mondani. Pl legjobb élményem, amikor az xy-tól kaptam ezt a könyvet, ami megváltoztatta az életem:) de amúgy volt olyan téma is, hogy jóslás, szóval nem lehet tudni, de szerintem ezeket amit írtam nagyon ajánlatos tudni
2012. júl. 31. 23:42
 6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, de a szóbelit már megcsináltam 1 éve :)
2012. aug. 1. 13:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!